Mélo

Tarihler: 23 Aralık 2012 Pazar ~ 23 Aralık 2012 Pazar 15:00

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Nereden Alınır: Pera Müzesi Oditoryumu

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2012 ~ Ara 23, 2012

Yönetmen:Alain Resnais
Oyuncular: Sabine Azéma, Fanny Ardant, Pierre Arditi

Fransa 1986, 112’, renkli Fransızca, Türkçe altyazıyla

Resnais’nin en kişisel filmi Mélo, Henry Bernstein’in 1929 tarihli oyununa dayanıyor. İki müzisyen ve müzisyenlerden başarısız olanın karısı arasındaki aşk üçgenini anlatan film, tiyatroya eğlenceli bir biçimde gönderme yapıyor.

Filmdeki her bölüm tiyatro perdesini andıran kemer ile çerçevelendiği gibi, sahnelerin yapaylığı da film boyunca hatırlatılıyor. Buna rağmen karakterlerin derin tutkuları, filmin duygusal bütünlüğünü ayakta tutuyor. Tıpkı Stavisky’de olduğu gibi, Resnais burada da, daha önceki film çekme tarzına duyduğu özlemi 1930’ların filmlerine bir saygı duruşuyla hissettiriyor. Bir yandan da dönemin yapay neşesini ve tehlikeli kendini kandırma yatkınlığını da perdeye taşımayı unutmuyor.

.

Pera Film, Institut Français işbirlğiyle Fransız Ustalara Saygı serisi programına 1922 doğumlu yönetmen Alain Resnais'nin altmış yılı aşkın kariyerini inceleyen Alain Resnais: Gizem, İmge ve Bellek ile devam ediyor. Yönetmenin önemli filmlerinin yanı sıra kısa filmlerine de yer veren program, aynı zamanda Resnais'nin 90. yaş gününü de kutluyor.

Alain Resnais, Fransız Yeni Dalga sinemasının önemli figürlerinden biri olmasına rağmen dönemindeki birçok yönetmenin katıldığıCahiers du Cinema sinema dergisinde yer almıyordu. Özellikle Jean-Luc Godard, François Truffaut ve Jacques Rivette gibi yönetmenlerin bulunduğu çemberin dışında, sosyo-politik konuları işlemeyi tercih ederek, modernist kaygılı ve ilham kaynağı biçimcilik olan bu yönetmenlerden ayrışıyordu. Filmlerinin büyük bir çoğunluğunda, zaman ve bellek temalarına odaklanan Resnais, konularını çoğu kez edebiyat alanından seçiyor ve belirli bir felsefi ya da sanatsal kavramdan başlayıp esrarengiz hikaye biçimleri, renkli sinematografi ve lirik kurgu seçimleriyle döneminin en kışkırtıcı ve çarpıcı çalışmalarına imza atıyordu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT