Nazım Hikmet Kültür Merkezi Eylül Ayı Film Gösterim Programı

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 24 Eylül 2008 Çarşamba Çeşitli saatler

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Adres: Bahariye Cad. Ali Suavi Sok. (Sanatkârlar Sk.) No:7 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eyl 24, 2008

Eylül Ayı Film Gösterim Programı

15 Eylül Pazartesi 21:00
FİLLER VE ÇİMEN: Susurluk sonrası çekilen bu film, büyük oranda o dönem medyada yer alanlardan derlenip oluşturulan senaryosuyla derin devlet-mafya-siyaset üçlüsü üzerine eğilen bir eser. “Filler tepişirken olan çimenlere olur” sözünden çıkış noktasını alan bu filmde bir dönemin sahte kahramanları her yaptıkları alçakça ve çıkarcı eylemlerini vatan-millet söylemiyle birleştirmeye çalışırken utanç verici bir ikiyüzlülüğün de mimarları olarak sivriliyor.

17 Eylül Çarşamba 21:00
TAKVA: Özer Kızıltan’ın yönettiği bu film bir yandan tarikatların iç işleyişi, öte yandan bu insanların ahlaki çatışmaları, mal varlıkları, yasakları ve yasakların kendi yaşamlarına getirdiği baskılar eşliğinde bizzat kendi inançlarına bağlı yaşama mücadelesinin bir insanı nasıl yıkıma götürdüğünü gösteriyor. Bir yandan gerçekten İslamı anlatırken öte yandan inançlarını ve Müslümanları gerçekten derinden eleştirebilen bir film.

22 Eylül Pazartesi 21:00
EŞKIYA: Eşkıya bir anlamda 1980’li yıllardan beri hep kaybeden insanlarının öykülerini anlatan Yavuz Turgul’un sinemasında ve genel olarak Türk Sineması`nda bir dönemeç noktası olmuştu. Eşkıya eşliğinde insanlarımız kaybettiğimiz değerleri hatırlayarak bir dönem gözyaşı dökmüştü. Aynı zamanda Eşkıya Şener Şen’in mükemmel oyunculuğu ve Erkan Oğur’un müziğiyle kaybederken ahlaklı kalmaya çalışan “idealist” karakteriyle varolan sisteme isyan edip onun kolluk güçleri tarafından yok edilmesiyle bitişiyle gizli bir isyan çağrısı da yapıyor.

24 Eylül Çarşamba 21:00
MÜLTECİ: Özellikle Türkiye’den Avrupa’ya (özellikle Almanya’ya) gitmeye çalışan mülteci adaylarını anlatan bu film aynı zamanda Avrupa Birliğini bir uygarlık merkezi ve uygarlaştırıcı bir güç olarak düşünen ve gösteren insanların tezleri üzerinde düşünmek için bir vesile. Bu insanların yaşam koşulları ve gördükleri muameleler ve her birinin gerçek yaşam öyküsü ve insani çıkışsızlığın biriktiği nokta da Mülteci’nin hikayesi başlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT