O Zaman Dans, Renk! hosted by Istan

Tarihler: 25 Ocak 2017 Çarşamba ~ 25 Ocak 2017 Çarşamba 25 Ocak 2017 20:00

Yer: Dam

Ücret: - Tam 34.00 TL Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2017 ~ Oca 25, 2017
İstanbul Lindy Hoppers’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan "O Zaman Dans, Renk! hosted by Istanbul Lindy Hoppers", 25 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşuyor.

Fil'm Hafızası sinemaseverlerin birlikte sosyalleştiği, yeni deneyimler yaşayabildiği ortamlar yaratmaya ve sinemanın diğer sanat dallarıyla ilişkisini güçlendirerek, sinefilleri özel gecelerle buluşturmaya devam ediyor.

"Her ay farklı ve ilgi çekici bir tema üzerine kısa filmler, ünlü bir konuğun ev sahipliği ve eğlenceli yarışmalarla renklenen #TematikGece etkinliğinin bu ayki teması dans. 2007 yılından beri faaliyet sürdüren ve #LindyHop dansını İstanbul’a ilk getiren İstanbul Lindy Hoppers’ın ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik için 25 Ocak Çarşamba akşamı saat 20:00'de Asmalımescit Dam’dayiz.

Bu kıpır kıpır gecede uluslararası festivallerde büyük ilgi uyandırmış dans temalı filmler izlenirken 20’lerin ve 30’ların dans kültürünü yaşatan İstanbul Lindy Hoppers, katılımcıların sorularını yanıtlayarak ve özel dans gösterisi sunarak geceye renk katacak.

İlker Ergin’in en özel anları kamerasıyla ölümsüzleştireceği gecenin klasikleşen yarışmalarından #SoundtrackQuiz de sinefillerin hafızalarını yoklayacak."

Not: Filmler Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.

Kısa Film Seçkisi

Home Alone (2013)
Adi Halfin / İsrail / 2’

İsrailli Batsheva dans topluluğunun tanıtım filmi geleneksel perspektif ve yer çekimine meydan okuyan koreografisi ile uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak birçok film seçkisi ve festivalde kendine yer buldu.

This Was Our Song (2013)
Michael Lei / A.B.D. / 7’

Belgesel/röportaj şeklindeki bu filmde Marty Daniels, hayatından kesitleri dans tutkusu ile harmanlayarak sizlere anlatıyor.

Empty Nester (2013)
Tommy Chavannes / İngiltere / 4’

Hafıza ve yer arasındaki ilişkiyi dans yoluyla, yaşlıların bakış açısından göstermeyi amaçlayan projenin pilot filminde söylenen sözlerin jest ve vücut hareketlerine dönüşerek bir evin içerisindeki yansımasını izleyeceksiniz.

Edifice (2014)
Irmak Karasu / Türkiye / 12’

Bir kadının bedenlerimize kazınmış toplumsal kurallara başkaldırışını incelikli koreografisiyle anlatan bir dans filmi.

Shunpo (2012)
Steven Briand / Fransa-Türkiye / 4’

Peki ya günlük hayat rutininizden bir süreliğine uzaklaşabilseniz neler olurdu? Bir adım, yalnızca tek bir adım sizi buradan binlerce kilometre öteye taşıyacak.

Deloras (2016)
Calvin Walker / A.B.D / 2’

Deloras, bir balerinin kankan dansçısına dönüşümünü, dansçının iç dünyasını izleyiciye aktararak anlatan bir hikaye.

Choros (2011)
Michael Langan -Terah Maher / A.B.D. / 13’

Bu deneysel kısa filmde dansçının (Terah Maher) her hareketi 32 katmana sahiptir ve bu görsel yankı tek bir kadını "kadınların korosu" haline getirir.

Abaddon (2015)
Rogerio Silva / İngiltere / 4’

İncil’de Şeytan’ın ve Cehennem’in adları olarak geçen Abaddon’ın ismini verdiği film, dört dakikalık bir dans performansıyla aşkı ve beraberindeki yıkımı tasvir ediyor. Yönetmen Rogerio Silva, “Abaddon”ı acı çekilen ve arınılan yer tanımıyla, aşkla özdeşleştirerek kullanıyor.

Ready to Surrender (2014)
Maceo Frost / İsveç / 5’ 

Renklerin yanılsama olduğunu düşünürsek aslında görünen her şey beyaz bir zemin üzerinde uyum içerisindedir. Renkler, duyular, hareketler... Doğru ritm bulunduğu sürece bu devam eder.

Glace Crevasse et Dérive (2014)
Chantal Caron / Kanada / 10’

Hayata ayak uydurmanın yolu olağan bir düzlem üzerindeki zıtlıklardan geçer. Fakat bu zıtlık da kendi içerisinde eş bir metronomu takip eder.

Casi (2015)
Casey Brooks / A.B.D. / 3’

Feminist sinemanın klasiklerinden Daisies (1966) filminden ilhamla ve doğaçlama olarak çekilen Casi, iki dansçı üzerinden basit hareketlerin farklı bağlamlara dönüşümünü, XXYYXX’in About You şarkısı eşliğinde aktarıyor. 

- 18 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 18 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- Organizasyon şirketi, bilet fiyatlarını değiştirme hakkına sahiptir.   - Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT