Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Tarihler: 25 Kasım 2004 Perşembe ~ 27 Kasım 2004 Cumartesi Her Perşembe, Cuma ve Cumartesi

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Tam: 4 Milyon TL. İndirimli: 2 Milyon TL.

Nereden Alınır: Bilgi için: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No:35-37, Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2004 ~ Kas 27, 2004
Kısa film ve belgeseller için bir SİNEMATEK salonu: OSMANLI BANKASI MÜZESİ SİNEMASI

Her perşembe dünya sinemasının önemli belgeselleri, cuma günleri ödüllü “kısa filmler”, cumartesileri ise sinema tarihinden uzun metraj filmler…

Sinema izleyicilerinin Karaköy’deki buluşma noktası Osmanlı Bankası Müzesi Sineması, kapılarını 16 Eylül’de açıyor. İlk sinema sezonunu geride bırakan ve entelektüel bir izleyici kitlesinin ilgisini Karaköy’deki tarihi binaya çeken sinema, Eylül-Ekim-Kasım programında izleyicilere “SİNEMATEK Müjdesi” veriyor. Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın TÜRSAK Vakfı tarafından hazırlanan programında, uzun metraj filmlerin yanı sıra, ülkemizde ilk kez gösterilecek ödüllü kısa metraj ve belgesel filmler de yer alıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın 46 kişilik “butik” salonunda seanslar, perşembe ve cuma günleri 19:30, cumartesileri ise 14:30 ve 18:30’da başlıyor. Tüm filmler Türkçe altyazılı izlenebiliyor. Bilet fiyatlarının tam 4 milyon, indirimli 2 milyon olduğu Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda 3342270 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabiliyor.

Clermont-Ferrand Festivali’nin ödüllü kısa filmleri…
Sinemada gösterilecek kısa filmler, Fransa’da 25 yıldır düzenlenen ve dünyanın en önemli kısa film etkinlikleri arasında yer alan Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamındaki yarışmada büyük ödülleri kazanan filmlerden seçildi. Filmlerin çoğu, bugün sinema dünyasının en ünlüleri arasında yer alan yönetmenlerin imzasını taşıyor.

Sinema tarihinin unutulmaz “Kara Filmler”i...
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda cumartesi günleri sinema tarihinin unutulmaz “Kara Filmler”i izlenebilecek. I. Dünya Savaşı sonrası Fransa’da gösterime giren Amerikan suç ve dedektif filmlerinin, sert bakış açılarından etkilenen Fransız film eleştirmenleri, bu filmleri “Kara Film” olarak adlandırdılar. 1930’larda Amerika’da yaşanan ekonomik bunalım, gangsterler, çeteler ve suçların arttığı bir gündelik yaşam şeklini de beraberinde getirir. Ülkedeki bu güvensizlik ortamı İtalya’daki faşist rejimden kaçan göçmen mafya üyelerinin ülkeye girişiyle daha da artar. Böylece içerisinde göçmen sinemacıların beraberlerinde taşıdıkları dışavurumcu ışıklar, gölgeler, kamera hareketleri, açılar ve karanlık konular, sesli stüdyo sistemine geçmiş olan Amerikan Sineması`nda, buluşarak, bu sezon çarpıcı örneklerini Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda izleyeceğimiz, Sinema Tarihi’nin unutulmaz “Kara Filmleri”ni yaratır.

Johan Van Der Keuken’in belgesel filmleri…
Fotoğrafçı, görüntü yönetmeni ve yönetmen kimliğiyle belgesel ustası olarak tanınan Hollandalı Johan Van Der Keuken’in bugüne kadar Türkiye’de hiç izlenmemiş belgesel filmleri, Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Eylül-Ekim-Kasım programında yer alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT