Otel Odaları

Tarihler: 11 Ocak 2012 Çarşamba ~ 11 Ocak 2012 Çarşamba 19.00

Yer: Levent Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Çalıkuşu Sok. No.10 Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 325 72 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2012 ~ Oca 11, 2012

Otel odalarında kendilerine yuva arayanların öyküsü…

Yönetmen: Sevinç Yeşiltaş
Yapım: Türkiye
Yapım yılı: 2007
Süre: 30'
Dil: Türkçe

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği yalnız oldukları ve düzenli gelirleri bulunmadığı için ev tutamayan erkeklerin otel odalarındaki yaşamını ele alıyor. Ödemiş'teki Yıldız Oteli'nde yaşayan 65 yaşındaki müzisyen Önder Akı'yı tanıtan belgesel, bunun özellikle Türkiye'nin taşra bölgelerinde sıkça görülen bir sosyal problem olduğuna dikkat çekiyor.

“Otel Odaları” belgeseli 11 Ocak 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle birlikte gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği “Otel Odaları” isimli belgeselle devam ediyor. 11 Ocak 2012 Çarşamba günü gösterilecek olan belgesel otel odalarında kendilerine bir yuva kurmaya çalışan, yalnız ve tutunamamış, hayata yeniden başlama şansları olmayan erkeklerin dünyasını ele alıyor. Belgeselin yönetmeni Sevinç Yeşiltaş ve yazar Eray Canberk, gösteriminin ardından gerçekleşecek söyleşiye konuk oluyor.

“Otel Odaları”, Türkiye'de özellikle taşra kentlerinde görülen bir sosyal problem olan, yalnız, ailesiz ve düzenli para geliri olmayan erkeklere kiralık ev verilmemesi konusuna odaklanıyor. Bu sorunun ucuz otellerde bir 'erkek dünyası' yarattığına dikkat çekiliyor. Belgesel, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’nun ilk otel binalardan biri olan Ödemiş’teki Yıldız Oteli’ni ve orada yaşayan 65 yaşındaki müzisyen Önder Akı’yı tanıtıyor. “İnsanların ayıbını örter bu oteller, sırları saklar” diyen Akı’nın hayatının da kaldığı otel gibi eski görkeminden çok uzak ancak yine de onurlu olduğu görülüyor.

“Otel Odaları” belgeseli 19. Ankara Film Festivali'nde “En İyi Belgesel” ödülünün yanı sıra Prixeuropa 2008, Berlin’de “Küçük Bütçeli Belgesel” kategorisinde ikincilik ödülü ve Gazeteciler Cemiyeti “Övgüye Değer Belgesel” ödülünü aldı.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 18 Ocak 2012’de Manastır Doğum Yerim belgeseliyle devam edecek.

'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit' Hakkında:

2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında bugüne kadar 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT