Outistanbul / 2 Ekim Sinepop Sineması Programı

Tarihler: 02 Ekim 2004 Cumartesi ~ 02 Ekim 2004 Cumartesi 2 Ekim Cumartesi Seanslar: 16:30 - 19:00 - 21:00 - 22:00

Yer: Beyoğlu Sinepop Sineması

Ücret: Tam: 12.000.000 TL Öğrenci: 10.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları ve Alkazar & Sinepop Sinemaları

Adres: İstiklal Caddesi, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 11 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2004 ~ Eki 2, 2004
OUTİSTANBUL 1. ULUSLARARASI GAY & LEZBİYEN FİLM FESTİVALİ (1-6 Ekim 2004)

2 EKİM CUMARTESİ SİNEPOP SİNEMASI PROGRAMI:
Saat 16:30 İçerideki Yabancı
Saat 19:00 Horoz ve Boğanın Hikayesi
Saat 21:00 Chat
Saat 22:00 Danny Havalarda

İÇERİDEKİ YABANCI
Cheryl Dunye
Kendini izleyiciye kolay kolay teslim etmeyen, bir “kadınlar hapishanesi” öyküsü olan film, uzun süre önce izini kaybettiği müebbet hapis mahkumu annesini arayan Treasure Lee’nin (Yolonda Ross) öyküsünü anlatıyor. Treasure abartılı bir erkeksiliğe bürünmüş bir lezbiyen-dir. Treasure, annesi Brownie’nin (Davenia McFadden) izini sürebilmek için kendini cezaevinin en sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bölümüne naklettirmeyi başarır. Oraya gittiğinde koğuş arkadaşı Shadow(Latonya “T” Hagans) tarafından çok iyi bir şekilde karşılanır. Shadow, onu Brownie’ye dikkat etmesini söyleyerek uyarır. Brownie, kendi seçtiği kişilerle, anne ve kızlarından oluşan bir hapishane ailesi kurmuştur. Treaasure’ı; “senden pozitif elektrik alıyorum.” diyerek hemen aralarına davet eder. Traesure ise oraya gider gitmez gözünü çok tatlı bir kız olan Sugar’a diker. Bu olay Sugar’ın o dönemdeki sevgilisi Kit’i (Rain Phoenix) fazlasıyla kızdırır. İçerideki Yabancı’nın en önemli özelliği, alışılagelmiş “kadınlar hapishanesi” filmlerinin aksine, lezbiyenliğin sansasyon yaratma amacıyla kullan-ılan bir alt konu değil de öykünün oluşmasını sağlayan temel konu olması.Dunye, filmin türünün geleneksel kalıplarına rağmen, zaten muğlak olan sonunun önceden tahmin edilmesini olanaksız kılma-nın yanında izleyicilerde duygu ve heyecan uyandırmayı da başarıyor.
(ABD, 35 mm, 96 dk, 2001, İngilizce)

HOROZ VE BOĞANIN HİKAYESİ
Bill Hayes
Türkiye’deki hapishane yıllarında edindiği deneyimler, “Gece Yarısı Ekspresi” filmine konu olan Billy Hayes tarafından yazılıp yönetilen bu film; iki erkeğin dostluğu, homofobi ve bastırılmış duygular hakkında son derece güçlü bir çalışma. Film, Şikago’nun güney yakasındaki sanayi bölgesi varoşlarında zor bir hayat sürdüren Travis ve Jacko’nun ömür boyu dostluğunu temel alıyor. Travis gelecek vadeden ve en büyük başarısına imza atmak üzere olan bir boksördür. Jacko ise boksta uğradığı başarısızlık yüzünden kurnaz, kızgın ve vahşi bir insan olmuştur. Yakışıklı bir boksör olan Travis’in, rakiplerinin cesaretini kıran ve onu yenilmez yapan gizli bir silahı vardır. En yakın arkadaşı Jacko bile Travis’in bu sırrını bilmemektedir. Travis’in bu homoerotik sırrının altında, dövüşürken cinsel olarak uyarıldığı ve bunu rakiplerinin dengesini bozmak için kullandığı gerçeği yatmaktadır. Hafif şiddette suçlar işleyen Jacko ise kendisi ve en yakın dostu hakkındaki en ufak bir gay’lik imasıyla bile deliye dönmektedir.Travis’ in büyük dövüş gecesinde bu iki adam, sonuçları çok ciddi boyutlara varan adı konulmamış gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırlar. Hayes’in filmi, maçoluk ve homofobinin yok edici güçleri hakkında insanı kendine tutsak eden bir keşif öyküsü...
(ABD, 35 mm, 104 dk, İngilizce)

CHAT
Todd Ahlberg
Asl? Resim var mı? Ap? Eğer bunlar size tanıdık geliyorsa, ki şüphesiz çoğunuza geliyordur, bu filmi görmek isteyeceksiniz. Film, yanlış yönlendiren asl’ler yüzünden beklenildiği gibi gitmeyen buluşma-larla ilgili espirili anektodlardan tutun da, sanal seksin kimle olduğu belli olmazlığının ve istenilen anda hemen tatmin sağlamasının ateş-lediği bazı cinsel bağımlılıklar gerçekliğine kadar meseleyi eğri-siyle doğrusuyla gözler önüne seriyor.Todd Ahlberg’in günümüzü anlatan bu belgeseli internetteki gay chat odalarına yakından bir bakışla burada iletişim kurma çabasıyla tanışanların gerçekliğini gözler önüne seriyor.Belgeselde pek çok farklı yaş grubundan chat erbabı ile röportaj yapılarak onların kendi deneyimlerini aktarmaları sağlanıyor. Acaba internet gerçekten gayler için yalnızlık duvarını yıkan bir olgu mu yoksa onları daha fazla yabancılaşma içine iten bir tuzak mı? Ahlber’in belgeseli bu süreçte kendini değersiz hissedenlerden tutun da , internet rahatlığını ve özgürlüğünü yüceltenlere kadar geniş bir yelpazeden pek çok farklı bakış açısı sunuyor. Doğrudan bir anlatımı olan, bilgili ve hayat dolu bir mülakat grubu kullanan Ahlberg modern gay dünyasının cinsellik durumu hakkında kışkırtıcı bir portre oluşturuyor.
(ABD, video, 60 dk, İngilizce)
2003 New York GLBT NewFest “En iyi Belgesel” Ödülü

DANNY HAVALARDA
Denis Langlois
Göz kamaştırıcı güzelliği ile ünlü olan ve aşırı dozdan ölen eski top model bir anneyle gay bir babanın oğlu olan delikanlı Danny,“ yıkılıyooo” dedirten bir görünüme sahiptir. Babasının tüm itirazlarına rağmen, mankenlik yaparak lükse, ihtişama, ve her şeyin ötesinde dış görüntüye değer veren bir toplumun parçası olmak ister. Annesinin izinden gidip mankenlik ve striptiz yaparak güzelliğini ve vücudunu kullanıp para kazanmaya başlar. Mesleği, görüntüsü ve aile geçmişinden kaynaklanan toplum-sal beklentiler, diğerlerini olduğu gibi en sonunda Danny’yi de kendi cinselliğini sorgulamaya iter. Gay olarak tanımlanmış bir dünyanın parçası sayılan Danny, babasıyla aralarında benzerlikler kurmaya ve kendi heteroseksüelliğini “beklentilere karşı gelme” olarak anlamlandırmaya çalışır. Aradığı aşkı, kendisi ne kadar teşhirciyse bir o kadar röntgenci olan fotoğrafçı Karine ile tanıştığı bir porno film setinde bulur. Fakat kısa bir süre içinde kader ağlarını örecektir. Duygulu bir oyunculuk gösterisi olan Danny Havalarda, erkek cinselliğinin gay’ler ve hetoroseksüeller arasında nasıl aynı şekilde tanımlanıp belirlendiği konusuna son derecede zeki bir bakış açısı sergilemektedir.
(Kanada, 35 mm, 88 dk,Fransızca)
2003 Jutra “En iyi Film Müziği” Ödülü

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT