Pera Film'de Ekim Ayının Son Programı Fransız Yönetmenlerden İlk Filmler

Tarihler: 22 Ekim 2011 Cumartesi ~ 30 Ekim 2011 Pazar

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2011 ~ Eki 30, 2011

Pera Müzesi Film Etkinlikleri kapsamında Pera Film, 22 – 30 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle “Premiers Films: Fransız Yönetmenlerden İlk Filmler” programını sunuyor. Ekim ayının son programında Fransa’nın güncel sinemasından 7 genç ve önemli yönetmenin ilk filmlerine öncelik tanınıyor. Pera Müzesi Oditoryumu’nda gösterime sunulan programda, yönetmenlerden Jean-Pascal Hattu, Barthelemy Grossman, Djamila Sahraoui, Magaly Richard-Serrano, Carine Tardieu, Céline Sciamma ve Mia Hansen-Love’un filmlerine yer veriliyor.

Jean-Pascal Hattu’nun 7 Yaş filminde haftada iki kez kocasını görmek ve kirli çamaşırlarını almak üzere hapishaneye ziyarete eden Maïté ve ani bir şekilde bir adamla tutkulu yaşadığı ilişki konu ediliyor. Suç ve ihanet konularının işlendiği ve Barthelemy Grossman’ın yönettiği 13m2 filmi, José, Farouk ve Réza adlı gençlerin Paris'in zorlu bir bölgesinde yaşadıklarını anlatır.

Djamila Sahraoui’nun yönettiği Yeter! adlı film, 1990'ların savaşla alt üst olmuş Cezayir'inde geçen film tehlikeli bir arayış yolculuğundaki iki kadını konu eder. Bu arayış, kadınlardan genç olanın gazeteci kocasını bulmak içindir. Bu yolculuk onları Cezayir'in resmedilmeye değer manzaralarına götürürken bir yandan da ülke tarihinin aslında kendi hayatlarının şekillenmesinde nasıl rol oynadığını fark etmelerine sebep olur.

İplerde, Fransa'nın renksiz bir işçi mahallesinde bir boks kulübünü konu alır. Magaly Richard-Serrano yönettiği filmde Joseph, Angie ve Sandra’ karakterlerinin bir boks şampiyonasını ile ilgili yaşadıkları mercek altına alınıyor.

Carine Tardieu’nun Anna Kafası 15 yaşındaki Lulu’nun annesi ile olan ilişkisini irdeler. Annesini mutlu etmek için farklı yollara başvuran Lulu, annesinin çok eskiden babasıyla henüz tanışmamışken, Jacques isimli bir adama aşık olduğunu öğrenir. Lulu, bunun üzerine Jacques'ın peşine düşer.

Bir yaz, 15 yaşındaki üç kızın hayatını sonsuza dek değiştirecektir. Senkronize bir yüzme etkinliğini seyreden Marie, yüzücülerden birine fena halde tutulur. Bu yüzücü Floriane'dır ve okulun en çapkın kızlarından biridir. Buna rağmen Marie, Floriane konusunda kendine engel olamamaktadır. Céline Sciamma’nın Nilüferler adlı filminde, Marie'nin arzularını süsleyen Floriane, bu ilgilye kayıtsız kalmaz, çünkü yavaş yavaş erkeklerden ziyade kızlardan hoşlandığını fark eder.

Mia Hansen-Love’un Herşey Bağışlandı filmi Pamela’nın anne ve baba ilişkisini anlatır. On bir yıl sonra Pamela 17 yaşındadır ve annesi ile birlikte Paris'te yaşamaktadır. Pamela, bir gün babasının da onlarla aynı şehirde yaşadığını öğrenir ve onu tekrar görmesi gerektiğine karar verir.

22 – 30 Ekim 2011

JEAN-PASCAL HATTU 7 ANS
BARTHELEMY GROSSMAN 13M2
DJAMILA SAHRAOUI BARAKAT!
MAGALY RICHARD-SERRANO DANS LES CORDES
CARINE TARDIEU LA TETE DE MAMAN
CÉLINE SCIAMMA NAISSANCE DES PIEUVRES
MIA HANSEN-LOVE TOUT EST PARDONNÉ

Gösterim Programı

22 Ekim Cumartesi / Saturday
14:00 Herşey Bağışlandı / Tout est pardoné
16:00 Nilüferler / La Naissance des pieuvres
18:00 13m2

23 Ekim Pazar / Sunday
14:00 7 Yaş / 7 Ans
16:00 İplerde / Dans les cordes

28 Ekim Cuma / Friday
17:00 İplerde / Dans les cordes
19:00 7 Yaş / 7 Ans

29 Ekim Cumartesi / Saturday
12:00 Yeter! / Barakat!
14:00 Nilüferler / La Naissance des pieuvres
16:00 Anne Kafası / La tete de maman
18:00 Herşey Bağışlandı / Tout est pardoné

30 Ekim Pazar / Sunday
13:00 Anne Kafası / La tete de maman
15:00 13m2
17:00 Yeter! / Barakat!

Film Tanıtımı

7 YAŞ

Yönetmen / Director: Jean-Pascal Hattu
Oyuncular / Cast: Bruno Todeschini, Paul Blain, Marie-Christine Friedrich , Victoire Rousseau, Constance
Rousseau, Carole Franck, Olivia Ross, Alice Langlois
2007, 82’, Fransa / France, Renkli / Color
Fransızca, Türkçe altyazııyla / French with Turkish subtitles

Kocası Vincent yedi yıllık hapis cezasına hükmedilen Maïté, haftada iki kez kocasını görmek ve kirli çamaşırlarını almak üzere hapishaneye ziyarete gider. Kocasının çamaşırlarını dur durak bilmeden ısrarla yıkar ve ütüler. Maïté, ziyaretlerinden bir tanesinde Jean isimli bir yabancı ile tanışır. Jean, onu arabasıyla evine bırakmayı teklif eder. Maïté bu teklifi kabul eder ve ne olduğunu anlamadan kendini, hakkında hiçbir şey bilmediği bir adamla tutkulu bir ilişki içerisinde bulur.

13M2

Yönetmen / Director: Barthelemy Grossman
Oyuncular / Cast: Barthélémy Grossmann, Lucien Jean-Baptiste, Youssef Hajdi
2007, 82’, Fransa / France, Renkli / Color
Fransızca, Türkçe altyazııyla / French with Turkish subtitles

José, Farouk ve Réza, Paris'in zorlu bir bölgesinde yaşayan üç gençtir. Hayat onlar için bir hayli zordur. Ve hayatlarını sürdürmek için içine saplandıkları suç batağı iyiden iyiye onları güvensiz bir duruma sokar. Üçlü bir gün zırhlı bir minibüse saldırır ve bir çuval dolusu parayı alıp kaçar. Fakat bu soygun planlarına uygun bir biçimde gerçekleşmez ve üç arkadaş ortam sakinleşinceye kadar sıkışık bir barınakta kalarak, polisten saklanmak zorunda kalırlar. Kısa bir zaman içinde bu saklanarak bekleme süreci üçlüyü zorlamaya başlar ve bir noktada esas düşmanın polis değil, birbirleri olduğunu fark ederler...

YETER!

Yönetmen / Director: Djamila Sahraoui
Oyuncular / Cast: Rachida Brakni, Fattouma Ousliha Bouamari, Zahir Bouzerar
2007, 82’, Fransa / France, Renkli / Color
Fransızca, Türkçe altyazııyla / French with Turkish subtitles

1990'ların savaşla alt üst olmuş Cezayir'inde geçen film tehlikeli bir arayış yolculuğundaki iki kadını konu eder. Bu arayış, kadınlardan genç olanın gazeteci kocasını bulmak içindir. Gazeteci adam yazdığı bir takım yazılar yüzünden bir anda ortadan kaybolmuştur. Her iki kadın da birer çağaşım örneğidir; İslami düzendeki Cezayir'e tam da oturmayan noktaları temsil etmektedir: genç kadın doktor iken, yaşlı olan da Cezayir'in özgürlük savaşını dün gibi hatırlayan bir hemşiredir.

Bu iki kadın, sokağa çıkma yasaklarını ve silahlı milis kuvvetlerinin tuzaklarını hiçe sayarak, yolculukları boyunca karşılarına çıkan erkeklere meydan okuyarak, kendilerini kabul ettirmeye ve bu arayışlarında onlara yardımcı olmaya ikna etmeye çabalarlar. Bu yolculuk onları Cezayir'in resmedilmeye değer manzaralarına götürürken bir yandan da ülke tarihinin aslında kendi hayatlarının şekillenmesinde nasıl rol oynadığını fark etmelerine sebep olur.

İPLERDE

Yönetmen / Director: Magaly Richard-Serrano
Oyuncular / Cast: Richard Anconina, Maria de Medeiros, Louise Szpindel
2007, 82’, Fransa / France, Renkli / Color
Fransızca, Türkçe altyazııyla / French with Turkish subtitles

Joseph, Fransa'nın renksiz bir işçi mahallesinde bir boks kulübü işletmektedir. Joseph'in genç kızı Angie ve yeğeni Sandra ortak spor tutkuları nedeniyle ülke çapında bir boks şampiyonasına katılırlar. Fakat, Angie'de kuzeni Sandra'nın öz güveni yoktur; Angie korkunç bir biçimde kaybederken, Sandra harikalar yaratarak galip olur. Sandra'nın bu üstün başarısı yavaş yavaş iki kızın arasını bozmaya başlar ve kısa bir süre içinde azılı rakip haline gelirler. Tam da o sırada Joseph'in evliliği kötüye gitmektedir.

ANNE KAFASI

Yönetmen / Director: Carine Tardıeu
Oyuncular / Cast: Karin Viard, Chloé Coulloud, Kad Merad
2007, 82’, Fransa / France, Renkli / Color
Fransızca, Türkçe altyazııyla / French with Turkish subtitles

Lulu, 15 yaşındadır ve tek mücadele etmesi gereken şey sıradan ergen sorunları değildir. Bir de sorunlu anne olarak tanımlanabilecek bir şeye daha sahiptir. Lulu'nun annesi Juliette, uzun bir süredir mesafeli, az konuşan, asla gülmeyen ve çevresindeki hiçbir şeyle ilgilen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT