Pera Film Ekim Programı: Arjantin’den Öyküler

Tarihler: 05 Ekim 2010 Salı ~ 10 Ekim 2010 Pazar 5-8-10 Ekim

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: 5 TL

Nereden Alınır: Pera Müzesi Oditoryumu

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2010 ~ Eki 10, 2010

Pera Film Ekim Programı: Arjantin’den Öyküler

Pera Film, 5-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Arjantin Büyükelçiliği işbirliğiyle Arjantin’den Öyküler programında çağdaş bağımsız filmlerden oluşan bir seçki sunuyor.

Whisky, Romeo, Zulu filminin yönetmeni Enrique Piñeyro kendisinin birebir yaşadığı hikayeyi sinemaya aktarıyor. Filmde, eski pilot Pineyro’nun havayolu sektöründeki yolsuzluklar ve güvenlik uygulamalarıyla ilgili yaptığı araştırma ve bunu kamuyla paylaşması konu ediliyor. Bağımsız yönetmen Pineyro eski bir pilot ve fizikçi.

1971 doğumlu Pablo Trapero Yolda Bir Aile filminin yönetmeni. Arjantin’de yapımcı ve editör olarak da çalışan Trapero, sıradan insanların hikayelerini anlatmakla ve özellikle de toplumsal eleştiri niteliği taşıyan konulara odaklanmakla tanındı. Yolda Bir Aile filmi, aşk ve aile üzerine sıcak bir komedi. Yolculuk üzerine olan filmde dört farklı kuşaktan oluşan aile fertleri öfke, hüzün, sevgi ve yakınlığı keşfederler.

1975 doğumlu Damián Szifron Arjantin’in genç yönetmenlerinden. Özellikle Arjantin’deki Los Simuladores televizyon dizisinin yaratıcısı olarak tanındı. Film teorisi üzerine eğiim gören Szifron, Denizin Dibinde filminde nevrotik bir mimarlık öğrencisi Ezequiel Toledo ve kız arkadaşı Ana’nın hikayesini ele alır. Film, kıskançlık ve başetme duygusunu anlatıyor.

Gösterim Programı
5 Ekim Salı
17:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family
19:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea

8 Ekim Cuma
17:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea
19:00 Whiskey Romeo Zulu

10 Ekim Pazar
14:00 Whiskey Romeo Zulu
16:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family

FİLM BİLGİLERİ
Whisky, Romeo, Zulu
Yönetmen: Enrique Piñeyro
Oyuncular: Adolfo Yanneli, Alejandro Awada, Enrique Pineyro, Carlos Portaluppi, Mercedes Morn
Renkli; 2005, 107’, İspanyolca, Türkçe altyazılı
Bu büyüleyici ve gerçek hikayede, eski pilot Enrique Pineyro’nun havayolu sektöründeki yolsuzluklar ve güvenlik uygulamalarıyla ilgili yaptığı araştırma ve bunu kamuyla paylaşması konu ediliyor. Havayolu şirketi, Pineyro’nun uyarılarını görmezden geldikçe, Pineyro her an büyük bir kazanın olacağından emindir. Bunun üzerine medya ile iletişime geçer. Çocukluk aşkı Mercedes Moran havayolu şirketinin halkla ilişkiler sorumlusu olarak karşısına çıkar. Dürüstlük ve cesaret üzerine de yorumları olan ödüllü filmde, kar etmek için gerçekleri saptıran büyük şirketlerin aldıkları ürpertici kararları sergileniyor.

Yolda Bir Aile - Rolling Family - Familia Rodante
Yönetmen: Pablo Trapero
Oyuncular: Graciana Chironi, Bernardo Forteza, Liliana Capuro, Ruth Dobel, Federico Esquerro
Renkli; 2005, 103’, İspanyolca, Türkçe altyazılı
Film, aşk ve aile üzerine sıcak bir komedi. Arjantinli büyükanne Emila nedime olmak için uzakta olan yeğeninin düğününe davet edilir ve ona eşlik etmek üzere bütün ailesini davet eder. 1956 Chevy Viking’le yola çıkan aile, Arjantin ve Brezilya sınırlarından geçer. Yolculuk sırasında dört farklı kuşaktan oluşan aile fertleri öfke, hüzün, sevgi ve yakınlığı keşfederler.

Denizin Dibinde - At the Bottom of the Sea - El fondo del Mar
Yönetmen: Damián Szifron
Oyuncular: Daniel Hendler, Gustavo Garzón, Dolores Fonzi, Ramiro Agüero
Renkli; 2003, 92’, İspanyolca, Türkçe altyazılı
Nevrotik olan mimarlık öğrencisi Ezequiel Toledo, kız arkadaşı Ana’nın evinde Anibal adılı birinin yatağın altında saklandığını görür ve Ana’nın Anibal ile ilişki yaşadığından şüphe eder. Anibal’i yakın takibe alır. Film, kıskançlık ve başetme duygusunu anlatıyor.
www.peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT