Pera Müzesi Film Etkinlikleri

Tarihler: 23 Mart 2009 Pazartesi ~ 28 Mart 2009 Cumartesi 16 – 28 Mart 2009

Yer: Pera Müzesi

Ücret: Gösterim ücreti: 3 YTL

Nereden Alınır: www.peramuzesi.org.tr

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2009 ~ Mar 28, 2009
Pera Müzesi Film Etkinlikleri
İspanyol Yönetmenlerden İlk Filmler Oberhausen Turda! Kısa Filmler ve Belgeseller ile devam ediyor!
10 – 28 Mart 2009

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Film Etkinliklerine 10 – 28 Mart 2009 tarihleri arasında Cervantes işbirliğiyle düzenlenen İspanyol Yönetmenlerden İlk Filmler, Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle düzenlenen Oberhausen Kısa Filmler ve Belgesel film Bu Ne Güzel Demokrasi ile devam ediyor.

İspanyol Yönetmenlerden İlk Filmler; Doksanlı yıllar İspanyol sinemasına damgasını vuran önemli olaylardan biridir. İspanyol sinemasının yurtdışındaki algılanışını değiştiren farklı ve yaratıcı film yönetmenleri sayesinde olmuştur. İspanyol sineması etkileyici senaryoları, iç içe geçmiş hikayeleri, toplumun kaygılarını aktaran ve önemli konulara yer vererek dünya sinemasinde önemli bir yer edinmiştir. İspanyol Yönetmenlerden İlk Filmler – genç kuşak film yönetmenlerinin cesaretini, hayalgücünü ve yaratıcılığını sergiliyor. Programda yer alan 6 kurmaca film ve 1 belgesel farklı tema ve konulara yönelirek oluşan İspanyol sinemasının zenginliğini de sunuyor.

Oberhausen Turda! Kısa Filmler; Almanya’nın Oberhausen kentinde 50 yılı aşkın bir süredir düzenlenmekte olan Kısa Film Günleri’nde her yıl deneysel filmlerden müzik videolarına uzanan geniş bir yelpazede filmler gösterilmektedir. Oberhausen Turda programında ise, 2009 Festival seçkisi yer alıyor.

Belgesel film “Bu Ne Güzel Demokrasi”; İstanbul merkezli film kolektifi Filmist’in çektiği belgesel bir yandan kadınların meclise girmek için verdikleri mücadeleyi anlatırken diğer yandan da günümüz Türkiyesi’ne ayna tutuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT