Royal Opera Gösterimi: The Nutcrack

Royal Opera Gösterimi: The Nutcrack

Tarihler: 19 Ocak 2017 Perşembe ~ 19 Ocak 2017 Perşembe 19 Ocak 2017 19:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-STUDIO

Ücret: Tam 30.00 TLÖğrenci 15.00 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2017 ~ Oca 19, 2017
Royal Opera House Gösterimi: The Nutcracker

Sezon boyunca Zorlu PSM’de sizlerle buluşacak Royal Opera House gösterimleri, tüm zamanların en başarılı balelerinden birine ev sahipliği yapıyor. The Nutcracker, Royal Opera House gösterimiyle 19 Ocak tarihinde sizlerle buluşacak!

Ernst Theodor Amadeus Hoffman’ın kısa hikayesi The Nutcracker and the Mouse King’in üzerine Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin bestelediği, koreografisi Marius Petipa ve Lev Ivanov tarafından hazırlanan bale, dünyanın en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğine sahip. Tarihte ilk kez 18 Aralık 1892’de St. Petersburg’daki Mariinsky Theatre’da sahnelenen ve bu performansının ardından büyük sükse yapan Tchaikovsky’nin görkemli eseri, dünyanın pek çok farklı ülkesinde sahnelenmeye başladı. Fındıkkıran Balesi olarak dilimize çevrilen eser, bir dönem Amerikan tiyatrolarının bilet satış gelirinin yüzde 40’ını oluşturuyordu.

Zamanının çok ötesinde ve çığır açıcı bir bale gösterisi olarak tanımlanan The Nutcracker; Trepak, Waltz of the Flowers ve March and Dance of the Sugar Plum Fairy isimli besteleriyle de hafızalara kazınmayı başardı. Tchaikovksy’nin Paris’te keşfettiği çelesta enstrümanıyla yaratılan melodiler, Sugar Plum Fairy karakteriyle özdeşleşti.

Dünyaca ünlü eserin Royal Opera House gösterimi, Peter Wright’ın klasik The Royal Ballet uyarlamasıyla hayata geçiyor. 19. yüzyılın Noel ruhunu sahneye yansıtan ve bir klasik haline gelen yapımda Julia Trevelyan Oman’ın tasarımları kullanılıyor. 

Tchaikovsky’nin görkemli balesi The Nutcracker’ın Royal Opera House gösterimi, xx tarihinde Zorlu PSM’de sizlerle buluşacak!

- 8 yaşın altındaki seyirciler salona alınmayacaktır.- Etkinlik numarasız düzende gerçekleşecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Etkinlik Başlangıç: 19:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT