Savaşa Hayır! / Barış İçin Sinema Girişimi Gösterimleri

Tarihler: 18 Ocak 2005 Salı ~ 18 Ocak 2005 Salı 9-10-11-14-18 Ocak 2005

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi Üniversitesi

Adres: Dolapdere Kampüsü Kurtuluş Deresi Cad. No:47 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2005 ~ Oca 18, 2005
Gösterim Günleri ve Saatleri:
9 Ocak Pazar 15.00
10 Ocak Pazartesi 20.30
11 Ocak Salı 17.00
14 Ocak Cuma 15.00
18 Ocak Salı 20.00

Barış İçin Sinema Girişimi Gösterimleri – 1 Dakikalık Kısa Filmler
‘Savaşa Hayır!’
“Dünyada açlıktan, hastalıktan, savaştan dolayı 99’u çocuk olmak üzere dakikada 200 kişi ölüyor. Hiroşima’ya atılan atom bombayı izleyen dakikada 150 bin kişi öldü...
Basra’ya düzenlenen hava saldırısında dakikada iki bomba atıldı... 2000 yılında dünyada silahlanma ve askeri harcamalar için dakikada 1.9 milyon dolar harcandı...” Bu projeyi başlatan bizler sinemanın yalnızca belli bir kesimin işi ve uğraşı olan bir sanat değil, sunulan savaş gramerine karşı yeryüzünde kalıcı barışı dillendiren ve hayatı da dönüştürebilecek bir araç ve amaç olduğu fikrindeyiz. Bu birlikteliğe doğrudan katılan, benimseyen ya da destekleyen bireyler olarak ‘barış’ için bir şey yapmanın her zamankinden daha da önem kazandığını düşünüyoruz, bu ‘bir şey’lerden biri olarak da ‘Barış İçin Sinema’ yapmak düşüncesini geliştirdik. Tüm yaşamımızın savaşlarla geçeceği fikrine inanmak istemeyen bizler, hayatımızın hiç değilse birer dakikasını barışa ayırabiliriz, barış için bir şeyler düşünebiliriz ve pekala barış konulu bir film de çekebiliriz.”

Barış İçin Sinema Girişimi
Bu seçkide izleyeceğiniz filmler Barış İçin Sinema Projesi çerçevesinde derlenen 1 Dakikalık Barış Filmleridir. Katılımın sürdüğü proje Mart 2005’te tamamlanacak ve Irak`ın işgalinin yıldönümü olan 20 Mart 2005 günü filmler seyircilerle buluşacaktır.
60 Seconds Film and Video Festival, Türkiye’den Bağımsızlar; Belmin Söylemez Filmleri ve Savaşa Hayır! gösterimleri tüm seyircilerimize üzretsizdir.

Her seans başlangıcından 30 dakika önce, Taksim A.K.M.`den Dolapdere Kampüsü`ne; bitiminden 10 dakika sonra Dolapdere Kampüsü`nden Taksim A.K.M.`ye ücretsiz servisimiz vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT