Sinema Yazarlarının Seçtikleri 05 / İçimdeki Deniz

Tarihler: 24 Haziran 2005 Cuma ~ 24 Haziran 2005 Cuma 24 Haziran Cuma 2005

Yer: Beyoğlu Sineması

Ücret: Tam: 9 YTL İndirimli: 7 YTL.

Nereden Alınır: Bilgi için: www.beyoglusinemasi.com.tr

Adres: İstiklal Cad. No:140/C Beyoğlu - İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2005 ~ Haz 24, 2005
Beyoğlu Sineması`nın her yıl geleneksel olarak düzenledi "Siyad`ın Seçtikleri 2005" film gösterimleri bu yıl, 17 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Ömer Kavur anısına düzenlenen film gösterimleri`nde sinema yazarlarının seçtiği en iyi filmleri tekrar izleme olanağı sunuluyor.

24 Haziran Cuma
Saat 11:30 "Körebe", Yönetmen: Ömer Kavur
Senaryo: Ömer Kavur, Barış Pirhasan
Oyuncular: Türkan Şoray, Cihan Ünal, Aykut Sözeri, Sevda Ferdağ
Görüntü: Orhan Oğuz
Müzik: Neşet Ruacan
Yapım Yılı: 1985, Yapımcı Ülke: Türkiye, Dili: Türkçe, Süresi: 93`

Saatler: 14:00 - 16:30 - 19:00 - 21:30, "İçimdeki Deniz", Yönetmen: Alejandro Amenabar
Oyuncular: Javier Bardem, Belen Rueda, Lola Duenas, Mabel Rivera, Celso Bugallo, Clara Segura, Joan Dalmau, Alberto Jimenez, Francesc GarridoTamar Novas, Jose MaPou, Alberto Amarilla
Yapım: 2004, İspanya

Ramon Sampedro, İspanya`nın Galicia bölgesinde yaşayan 26 yaşında bir denizciydi. Bir yardan denize atladığı gün hayatı tamamiyle değişti. Bel kemiğinin kırılması sonucu boynundan aşağısı tutmuyordu ve artık iyileşmesi imkansızdı. 30 yıldır yatalak ve ailesinin bakımına muhtaç biri olarak yaşamaktaydı. Dışarıdaki dünyayı, gençliğini elinden alan kazayı anımsatan, yatağının karşısındaki denize bakan penceresinden görebilmekteydi. Bu yaşama yattığı yerden sadece yazı yazarak tahammül edebilirdi. Sonunda ağzıyla kalem tutarak gerçekten okunaklı şekilde yazı yazmasını öğrendi. Kişiliği ile çevresindeki herkesi büyülemeyi başardı.

Her şeye rağmen gerçekleşmesini istediği tek hayali, yaşamına onurlu bir şekilde son verebilme hakkını kazanmaktı. Ölüm sayesinde, kaybettiği özgürlüğünü geri kazanacağına inanmaktaydı ama tek başına başaramazdı.
İki kadının yaşamına girmesi ile her şey Ramon için altüst olur. Avukatı Julia, Ramon’un ötanazi hakkı için kanunlar karşısında mücadelesini destekleyen kişiydi. Diğer kadın, Rosa ise ne olursa olsun hayatın yaşamaya değer olduğuna dair Ramon’u ikna etmeye çalışıyordu. Ramon, ona gerçekten aşık olan kadının nihai yolculuğunun sorumluluğunu almasına yardımcı olacak kişi olduğunu biliyordu. Ramon kaderini kendi seçerek ötanazi hakkını kazanabilecek miydi? İnsan acı çekerken ve umutsuz olduğunda yaşamına son verme hakkına sahip midir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT