Srebrenica'nın Sisi

Tarihler: 18 Ekim 2015 Pazar ~ 18 Ekim 2015 Pazar 13:00

Yer: Atlas Sineması

Ücret: 1. Kategori - 10.00 TL-Öğrenci 5,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atlas Pasajı, No:209 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 8576

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2015 ~ Eki 18, 2015

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 16-22 Ekim tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen: Samir Mehanovic
Kurgu: Laura Carreira
Oyuncular: Hatidza Mehmedovic, Ahmed Ustic, Mehmed Hodzic, Zinahida Masic Mustafic, E.K. (Name withheld)
Yapımcı: Samir Mehanovic

Bosna, 2015
DCP / Renkli / 60 dk
Boşnakça, İngilizce / Turkçe altyazılı

"Kötülüğün zafere ulaşması için gereken tek şey, iyilerin hiçbir şey yapmamalarıdır." (Edmund Burke)

Her yıl 11 Temmuz'da, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da girişilen en sistematik katliam olan Srebrenica soykırımı anılır. Srebrenica'da bir hafta içinde 8372 Bosnalı Müslüman erkek ve çocuk öldürülmüştür.

Film bu soykırımdan canlı kurtulan erkek ve kadınların olağanüstü hikayesini anlatmakta ve insanoğlunun varoluşu, savaş, affetme, uluslararası camianın masumları koruyamaması ve savaş suçlarının kurbanlarına hak ettikleri adaleti sunamaması üzerine ciddi ve kapsamlı sorular sormaktadır. 

Röportaj yapılan kişiler arasında; oğlu ve kardeşi olmak üzere 67 akrabasını kaybeden ve 120 avro emekli aylığıyla karısı ve kızıyla geçinmeye çalışan Mehmed Hodziç, beş kardeşi ve anne babasını kaybettiğinde henüz 13 yaşında olan, halen anti-depresan ilaçlar kullanan ve Srebrenica halkını koruyamayan Hollandalı BM birliğini asla affetmeyen Zinahida, birçoğu bir daha geri dönemeyen 10 bin kişiyle beraber beş gün boyunca, ormanda kurşuna dizilecekleri yere yürüyerek gitmeye zorlanan, o sırada 20 yaşında olan Ahmed ve sivil halkla beraber Potocari'deki BM yerleşkesine gidip canını kurtarmak isteyen ama Ratko Mlazdiç'in komutasındaki Sırp birliklerinin yerleşkeyi Hollandalı BM birliğinden teslim alıp, işkence ve infazlara başladığını gören, bu katliamda kocasını, iki oğlunu ve sülalesinden 200'den fazla kişiyi kaybeden Hatidza yer alıyor.

Filmde ayrıca Ek ile de tanışıyoruz. EK röportajlarda anonim kalmayı tercih etmiş çünkü o da Bosna savaşı sırasında tecavüze uğrayıp, işkence edilen binlerce kadından biri. EK'ya tecavüz eden eski komşularının birçoğu halen serbest ve bu kişilerden bazıları halen Bosna-Sırp özerk yönetimi Sırp Cumhuriyeti'nde emniyet gücünde görev yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT