StrangerFestival / Biz Yabancı Değiliz

Tarihler: 29 Mayıs 2009 Cuma ~ 31 Mayıs 2009 Pazar 29 – 31 Mayıs 2009

Yer: Pera Müzesi

Nereden Alınır: www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2009 ~ May 31, 2009
Pera Müzesi Film Etkinlikleri devam ediyor!
Stranger Festival / Biz Yabancı Değiliz

Gençlik Video Filmleri Festivali Pera Müzesi’nde 29 – 31 Mayıs 2009
“StrangerFestival / Biz Yabancı Değiliz” İstanbul video gösterimleri 29-30-31 Mayıs’ta Pera Müzesi’nde gerçekleşiyor.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 29 –31 Mayıs 2009 tarihleri arasında, Avrupa Kültür Vakfı (European Culture Foundation - ECF), Suna ve İnan Kıraç Vafı Pera Müzesi ve MODE İSTANBUL işbirliği ile İstanbul video gösterimlerine ev sahipliği yapıyor.

Amsterdam, Hollanda’da düzenlenen StrangerFestival, Avrupa’nın en büyük video platformu olarak gençlerin hikayelerini paylaşmalarına yönelik, kendilerini ve ilgilendikleri konuları video aracılığı ile ifade etme imkanı veren, yaratıcı bir video festivalidir.

2008 yılında StrangerFestival’e katılan 1000’i aşkın videodan derlenen ve Türk gençlerin yapımlarına da yer veren yaklaşık 100 videoluk seçki “Stranger Videoları” adı altında dünyayı dolaşmaktadır. Hollanda’da başlayıp İngiltere, İtalya, İsveç, Finlandiya, Mısır, Macaristan, Hırvatistan, Slovakya gibi birçok ülkeyi içeren tur kapsamındaki videolar, Avrupa Kültür Vakfı (European Culture Foundation - ECF), Suna ve İnan Kıraç Vafı Pera Müzesi ve MODE İSTANBUL işbirliği ile 29-30-31 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul’da Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin Film Etkinlikleri programında izleyicilerle buluşuyor.

Gösterimde Neler Var
Gençlerin yaratıcılık, şiirsellik, renkler, imgeler ve seslerle dolu kişisel dünyalarını, rüyalarını, sevgilerini, korkularını ve kimliklerini yansıttıkları videolarda, dijital devrim, göç, kültürel farklılık gibi çok boyutlu konulara verdikleri tepkiler, değişim arzuları ve önerdikleri çözümler ele alınıyor.

İçimdeki Yabancı (Stranger Within) ve Gizli Hayaller (Stranger Dreams) gösterim programları 41 videoyu kapsıyor. Gençlerin içsel dünyalarına farklı bir bakış sunan filmler günlük yaşamın tuhaflıklarını, hayat, sevgi özlemi, arkadaşlık ve aidiyet ile yalnızlık hissi, yabancılaşma, özgürlük ve adalet üzerine yoğunlaşıyor. Nazlı Deniz Güler’in 2008 Türkiye atölyesinde* çektiği Diğerleri (Others) adlı video ile Onur Özcan’ın Melodias videosu Gizli Hayaller programında gösterilecek.

Asi Gençlik (Stranger with a Cause) gösterimi, gençlerin içinde yaşadıkları topluma ve ortama dair izlenimlerini gerek komedi, gerekse ciddi içerikli belgesel formatında yansıttıkları 36 videodan oluşuyor. İronik anlatımlarla gençlerin bu videoları din, milliyetçilik, vatandaşlık, savaş, isyan gibi sosyal ve politik konuları ele alıyor.

Sıradışı Portreler (Stranger Portraits) programı Avrupa ve başka yerlerden gelen birçok genç sanatçı ile yapılan “OneMinuteJunior” projesi kapsamında çektikleri birer dakikalık video röportajlarından oluşuyor. Ece Durmaz, Çise Doğan ve Talha Yılmaz’ın röportaj ve videoları da bu programda yer alıyor.

Ödüllü Videolar (Awarded Stranger Videos) gösteriminde ise 2008 Stranger Festivali’ne katılarak farklı bölümlerde ve katagorilerde ödül kazanan ve birinci olan (Resmi Stranger Ödülü, MTV Stranger Ödülü, Seyirci Ödülü ve OneMinuteJR dahil olmak üzere) 8 tane uluslararası video yer alacak.

Türkiye’de 2008 Mayıs ayında ilk kez düzenlenen ücretsiz StrangerFestival Atölyesi’ne* katılan 15 gencin videosu, Stranger Türkiye Seçkisi (Stranger TR Mix) gösteriminde seyirci ile buluşacak. Programda, uluslararası finale kalan Cansın Ruta (Beyaz Ne Renk?) ve Oğulcan Türe (Juice); Türkiye jürisinin seçtiği Zeynep Yorgancılar (Birçok Ben); Gizli Hayaller gösteriminde yer alan Nazlı Deniz Güler (Diğerleri); ve mansiyon ödülü alan Can Sarcan’ın (Hayatım) videoları ile Ahmet Erşanlı, Burcu Atay, Esra Kaya, Koray Güçlü, Merve Babalı, Mustafa Kara, Oğuzhan Kaya, Ufuk Kılıç, Volkan Uça ve Pelin Oker tarafından çekilen videolar yer alıyor.

30 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’deki Stranger Türkiye Seçkisi ve Ödüllü Videolar’ı içeren gösterimin ardından Türk yönetmenlerin ve StrangerFestival uluslararası temsilcilerinin katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT