Şu Avrupa Dedikleri

Tarihler: 02 Ocak 2005 Pazar ~ 16 Ocak 2005 Pazar 2-16 Ocak tarihleri arasında.

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Ücret: Tam: 10 YTL. Örenci ve 65 yaş üstü: 5 YTL. 11:00 seansı: 5. YTL.

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.arthouseturkey.com/, İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman Sahası Antrepo No:4, Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 292 22 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 2, 2005 ~ Oca 16, 2005
ARTHOUSE: Bağımsız sinemaya adanan; klasiklerdne, sinema sanatının zenginliğini yansıtan yeni örneklere kadar zengin bir görsel yelpazeyi İstanbul Modern Sanat Müzesi`nde seyircilerle buluşturuyor. Sinema adına ufak ama kayda değer bir takım uygulamalar Arthouse bünyesinde hayat buluyor. Festivaller dışında gösterim imkanı bulunmayan filmleri sinema severle buluşmasına olanak sağlıyor ve en önemlisi "10 dakika ara" yok.

Seanslar:
Salı-Çarşamba-Perşembe-Pazar: 11:00-13:30-16:00-19:00-21:30, Cuma-Cumartesi: 11:00-13:30-16:00-19:00-21:30-24:00
ŞU AVRUPA DEDİKLERİ
2004 / 25 Avrupa Birliği Ülkesi
Renkli ve siyah beyaz / 139 dakika
Çeşitli diller Türkçe altyazılı

Bu ilginç projenin ardındaki fikir aslında çok basit: Avrupa Birliği üyesi 25 ülkeden seçilen birer yönetmen ülkelerindeki hayat hakkında görüşlerini yansıtacak bir kısa film yapmaları istenmiş.
Şart koşulan, filmin süresinin tam 5 dakika olması; konusunun günümüzde ya da yakın gelecekte geçmesi ve filmlerin aynı bütçeyle kotarılması.
Bunların dışında başka bir kısıtlama söz konusu değil ve her sinemacıya mutlak ifade özgürlüğü tanınmış. Ortaya çıkacak derleme filmden ümit edilense, kürselleşme ve uyum fikirlerine karşıt olarak, Avrupa`nın kültürel çeşitliliğinin güçlü bir şekilde gösterilmesi...
Filmleri çeken yönetmenlerin çoğunun isimleri festivallerden aşina; aralarında son derece ünlü sinemacıların yanısıra dikkat çeken yeni sesler de bulunuyor: Fatih Akın, Barbara Albert, Jan Troell, Bela Tarr, Miguel Hermoso, Sasa Gedeon, Stilin Corninx...

Her biri konuyu kendine göre ele almış, ama sanki hepsi işe aynı varsayımla başlamış: Avrupa aslında sadece bir kavram olduğuna göre, ancak parçalarının kendine has özelliklerinden yola çıkarak tanımlanabilir.
Bu bakımdan yönetmenler, gerek ülkelerinin Avrupa Birliği`yle ilişkilerini etkileyen ulusal kimliklerini yansıtırken, gerekse bu işbirliğinin sınırları hakkında fikir verebilmek için, sık sık sinizme ve mizaha başvurmuşlar.
Böyle bir projenin iki keyifli yönü var: öncelikle her kısa film bir bakıma ait olduğu ülkenin imzasını taşıyan kendi şahsiyetine sahip ve bu sayede ilginç karşılaştırmalar yapma imkanı doğuyor.İkinci olaraksa, filmin tümünün ortak etkisi söz konusu. Böylece farklı kavramsal ve yaratıcı bakış açılarını yansıtan görüntülerin yanyana gelip birleşmesiyle, Avrupa Topluluğu`nun gerçek yüzü ortaya çıkıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT