Terzi

Tarihler: 09 Nisan 2009 Perşembe ~ 09 Nisan 2009 Perşembe 9 Nisan Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.org

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2009 ~ Nis 9, 2009
“Terzi” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda, “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Óscar Pérez’in üstlendiği Terzi adlı belgesel gösterilecek. 9 Nisan Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Kaya, “Köklerimiz ve Güzergâhlarımız” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Pakistanlı bir terzi olan Muhammed ve onun Hintli çalışanı Singh, Barcelona’nın en fakir semtlerinden Raval bölgesinin merkezinde, 8 m2’lik bir dükkânda birlikte çalışırlar. Muhammed oldukça huysuzdur, işi ve dini inancından başka hiçbir şeyi umursamaz. Singh, Barcelona’ya yeni gelmiş, acınası bir para için yasadışı çalışan, 50 yaşında Hintli bir göçmendir. Günlük iş çetin ve uzundur, Muhammed ile Singh arasındaki ilişki dayanılamayacak seviyede kötüleşir. İronik olarak, böylesine küçük bir yerde, yabancı bir ülkede, yalnızlık ve etraftan soyutlanma onların tek kaderi gibi durur.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT