“TransAsya” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda

Tarihler: 27 Kasım 2008 Perşembe ~ 27 Kasım 2008 Perşembe 27 Kasım Saat :17:30 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsizdir.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2008 ~ Kas 27, 2008
“TransAsya” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda, yönetmenliğini Bingöl Elmas’ın üstlendiği, “TransAsya” adlı belgesel gösterilecek. 27 Kasım Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Fotoğrafçı-Yazar Özcan Yurdalan, konuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirecek.

TransAsya treni, her hafta iki komşu ülke İran ve Türkiye arasında vagon dolusu öyküler taşıyor. TransAsya farklı bir tren, çünkü birbirleriyle ilişkisi dostluk ve düşmanlık sınırlarında gezinen iki komşu doğu ülkesi İran ve Türkiye arasında gidip geliyor. Üstelik her iki ülkede, sahip oldukları birçok ortak değere, geçmişe, uzun sınır komşuluğuna rağmen birbirine yabancılaşmış halklar yaşıyor. Film, bu atmosfer ve politik söylemlerin yamacında, TransAsya yolcularının “küçük” ama gerçek öykülerini anlatıyor. Dünya halinin, TransAsya yolcusunun payına düşen, öykülerine yansıyan biçimini belirgin kılmayı önemsiyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

Özcan Yurdalan
1955 yılında Adana’da doğdu. 1977 yılında AFSAD’ın kurucuları arasında yer aldı. Fotoğraf Dergisi’nin yayın kurulunda çalıştı. Gazete ve dergilere kültür sanat sayfaları hazırladı. 1980 öncesi Disk-Genel-İş Sendikası Eğitim ve Basın Daireleri ile foto-film merkezinde çalıştı. “Namaste”, “Fas’ta Yolculuk”, “Sarı Otobüs 1- İran Yolculuğu” adlı kitapları yayımlandı. 1997’de “Hindistan Nepal Yollarında” adlı CD’yi yayınlandı. 1999 Marmara depreminden sonra Dayanışma Gönüllüleri Derneği’nin “Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi” projesinde çalıştı. Fotoğraf albümünü yayına hazırladı. TRT’de 1998 yılında yayınlanan 5 bölümlük “Uzaklara Yolculuk” ve 2000 yılında yayınlanan 4 bölümlük “Uzaklara Yolculuk 2” belgesellerinin senaryosunu yazdı. 2002 yılında Fotoğraf Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. Halen serbest gazetecilik yapıyor, fotoğraf çekiyor.

Belgesel Sinemacılar Birliği
Mart 1997’de “sivil bir platform” olarak yola çıkan Belgesel Sinemacılar Birliği, Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış “Meslek Birliği” statüsünde varlığını sürdürüyor. Başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir olmak üzere tüm Türkiye’deki belgesel sinemacılarla çalışan birlik, sinemayı toplumun geleceğinin daha iyi tasarlanabilmesi ve toplumsal hafıza boşluklarının doldurulması için önemli bir araç olarak görüyor. Türkiye’ye yayılmış festivaller, özel organizasyonlar, üniversitelerde söyleşili gösterimler düzenleyerek, belgeseller için televizyon dışında gösterim alanları yaratıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT