TZT Sineması `Yeni Cesur Sinemadan 4 Örnek`

Tarihler: 23 Mart 2004 Salı ~ 27 Mart 2004 Cumartesi Pazartesi günü gösterim yoktur. Diğer günler seanslar: 15:30 ve 19:00

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sineması

Ücret: 1.500.000 TL.

Nereden Alınır: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Tünel-Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 12 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2004 ~ Mar 27, 2004
"Yeni Cesur Sinemadan 4 Örnek"
2 Mart-7 Mart (15:30-19:00)
"11 Eylül" (September 11)
2002, Fransa
Yönetmenler: Shohei Imamura (Japonya), Sean Pean (ABD), Ken loach (İngiltere), Samira Makhmalbaf (İran), Claude Lelouch (Fransa), Alejandro Gonzales İnnaritu (Meksika), Idrissa Ouedraogo (Burkina Faso), Amos Gitai (İsrail), Mira Nair (Hindistan), Danis Tanovic (Bosna-Hersek), Youssef Chahine (Mısır)
Fransız yapımcı Alan Brigand, farklı milliyetlerden politik duruşlarıyla dikkat çeken 11 yönetmenden 11 Eylül olaylarına dair birer kısa film çekmelerini ister. Yönetmenlere getirilen tek kısıtlama filmlerin 11 dakika, 09 saniye ve 01 kare uzunluğunda olmaları gerekliliğidir. Bu özgür tutum çok farklı ve uç öykülerin ortaya çıkmasını sağlar. Filmler sadece Amerika’daki olayların kurbanlarıyla duygu birliği yapmak ve saldırıları kınamak amacıyla çekilmiş değillerdir.

9 Mart-14 Mart (Saat 15:30-19:00)
"Temmuz`da" (Im Juli)
2000, Almanya
Yönetmen-Senaryo: Fatih Akın
Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christiane Paul, Mehmet Kurtuluş, Idil Üner
Öğrencilerinin kendisiyle dalga geçtiği, hemen hemen kimsenin ciddiye almadığı Daniel, kendi küçük dünyasında yaşayan genç ve yalnız bir öğretmendir. Daniel’in talihi, kendisine ilk görüşte aşık olan Juli ile tanıştığında değişmeye başlar.

16 Mart-21 Mart (Saat 15:30-19:00)
"On" (Ten)
2002, İran-Fransa
Yönetmen-Senaryo: Abbas Kiarostami
Oyuncular: Mania Akbari, Amin Maher, Kamran Adl, Roya Arabashi
Ünlü İranlı yazar ve yönetmen Abbas Kiarostami, “On”da bir kez daha, muhteşem kamerasını ülkesinin sosyo-politik görüntüsü üzerine tutuyor. Bu kez Tahran sokaklarında araba kullanan bir kadının gözlerinden bakıyor.

23 Mart-27 Mart (Saat 15:30-19:00)
"Bebekler" (Dolls)
2002, Japonya
Yönetmen-Senaryo: Takeshi Kitano
Oyuncular: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi
Nişanlısı tarafından terkedilen genç bir kız başarısız bir intihar girişiminde bulunur. Genç kız kurtulsa da tüm bilincini yitirmiştir. Çevresiyle ilişkisi üç yaşındaki bir çocuktan farksızdır. Genç kızın nişanlısı hatasını anlayıp pişmanlık duysa da, hissettiği suçluluktan kurtulamaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT