Ulus. Kısa Kurmaca Film Yarışması 2

Tarihler: 23 Kasım 2015 Pazartesi ~ 23 Kasım 2015 Pazartesi 23 Kasım 2015 17:30

Yer: Atlas Salon 3

Ücret: 1. Kategori - 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2015 ~ Kas 23, 2015
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 20-27 Kasım tarihleri arasında sinema şöleni sunuyor.

Orman / The Jungle

Yönetmen: Onur Saylak, Doğu Akal

Oyuncular / Casting: Selim Bayraktar, Muhammet Uzuner, Tuba Büyüküstün, Mustafa Uğurlu, Mavi Mercan

Türkiye, 2015, Renkli , 13’39’’

Arapça-Türkçe; Türkçe-İngilizce altyazılı

Hiçliğin ormanı megakent İstanbul’un göbeğinde Suriye’deki savaştan kaçan Omar ve kızı yaşam mücadelesi vermektedir. Kendine bulduğu yegane iş şehrin başıboş hayvanlarını toplayıp petshop sahibi Fahri’ye satmaktır. Ancak Fahri bu sefer çok garip bir istekte bulunur Omar’dan; şehrin kıyısındaki ormandan yılan yakalamasını.

 

Körler Müessesesi / Institution Of The Blind

 

Yönetmen: Damla Güçer, Dilara Balcı

 

Oyuncular: Öner Erkan, Ergün Metin, Aynur Kesecioğlu, Sencar Sağdıç, Yüksel Ünal, Zeynep Aracıoğlu

 

Türkiye, 2015 , Renkli, 18’

 

Türkçe; İngilizce altyazılı

 

Basri’nin bir sorunu vardır: bir süredir karısını görememekte ve duyamamaktadır.  Yine de Basri, Eylül’ün hâlâ evde olduğunun farkındadır. İngilizce öğretmeni Eylül’ün kitapları ve diğer eşyaları yerli yerindedir. Özel ders verdiği öğrencisi eve gelip gider.  Anne ve babası için de Eylül, biraz kilo almış olması dışında her zamankinden farklı değildir. Öte yandan Basri için genç kadının sesi ve görüntüsü adeta silinmiştir. Basri bu sorununu bir göz doktoruna giderek çözmeye çalışır.

 

 

Altın Vuruş / Golden Shot

Yönetmen: Gökalp Gönen

 

Oyuncular: Gökalp Gönen

 

Turkiye, 2015, Renkli, 8’40’’

 

Diyalogsuz

 

Küçük evlerinde, ışığa muhtaç bir şekilde yaşayan paslı makinalar, güneşin gelip onları gökyüzüne çıkardığı günün hayalini kurmaktadırlar. Küçük bir ışık , onları ancak ayakta tutup hayal kurmaya devam etmelerini sağlar. Fakat makinalardan bir tanesi artık güneşi görmek ister ve bunun için bir planı vardır.

 

 

Tik Tak / Tick Tock

Yönetmen: Zeynep Koçak

 

Türkiye, 2015, Renkli, 9’15’’

Diyalogsuz

 

Yaşlı bir adam her zamanki gibi sıradan bir gün yaşamaktadır. Birden aklına bu sıradanlığı kıracak ve yalnızlığını sona erdirecek bir fikir gelir.

Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film / A Short Film About Wong Kar Wai

Yönetmen: Serdar Önal, Ömer Çapoğlu

 

Oyuncular / Casting: Ahmet Rıfat Şungar,Cihat Duman,Eylem Kaptan,Elanur Zunun,Süreyya Güzel,Cemil Demirtaş,Burak Ebren,Mehmet Can Kaya,Nuran Özkan,Hazal Ulukurt,L.Salih Güleç,Mehmet Uğurkul,Bahadır Yılmaz

 

Türkiye, 2015, Renkli, 19’58’’

 

Türkçe; İngilizce altyazılı

 

Harun, uzun süredir beraber olduğu sevgilisi tarafından terk edilir. Harun, terk edilmenin getirdiği sarsıntıyla sokaklarda dolaşırken bir korsan film satıcısına rastlar. Film satıcısı ise verdiği filmlerle insanları mutlu etmeye çalışan, aynı zamanda da kendi içsel yolculuğu olan bir kişidir. Korsan film satıcısının verdiği Wong Kar Wai filmlerinden çok etkilenen Harun, filmdeki karakterler gibi yaşamaya başlar.


- Salona profesyonel ses ve görüntü cihazı sokmak yasaktır.- Hızlı bilet seçeneği ile bilet alan müşterilerimizin biletlerini yazdırmaları önemle rica olunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT