Umudun Sesi

Tarihler: 27 Mart 2008 Perşembe ~ 27 Mart 2008 Perşembe Mart Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2008 ~ Mar 27, 2008
“Umudun Sesi” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda…

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Zaman, Mekan, Yaşamlar” teması altında, yönetmenliğini Maciej J. Drygas’ın üstlendiği, Umudun Sesi adlı belgesel film gösterilecek. 27 Mart Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünsal Oskay, “Medya ve Dünyamıza Bakışımız” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Haber alma ve bilgi edinme özgürlüğünün insan haklarının korunmasında çok önemli bir araç olduğunun bilincindeki Özgür Avrupa Radyosu’nun Polonya bölümü, 1952’de Münih’ten yayın yapmaya başladı. Rejim tarafından düşman ilan edilen istasyonun Polonya’nın her yerinde tutkulu dinleyicileri vardı. Polonyalılar her gün radyolarını ona ayarlıyor, kendilerini özgür hissedebilmek için devletin propagandasını aşıp totaliter sistemle kendi bireysel savaşlarını kararlı şekilde sürdürüyorlardı. Rejim, yoğun bir parazit ağı kurarak, insanların özgür habere ulaşmalarını engelliyordu. Yüzlerce uzman, gece gündüz Özgür Avrupa Radyosu’nun yayınlarını parazitle boğmak için çalışıyordu. Polonya’da umudun sesini kesmeyi başarabildiler mi?

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırlanan programı, her hafta farklı bir temayı içeren filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT