Yaz Şenliği 04 / Buena Vista Social Club

Tarihler: 17 Ağustos 2004 Salı ~ 17 Ağustos 2004 Salı 17 Ağustos Salı Seanslar: 12:15 14:30 16:45 19:00 21:15

Yer: Beyoğlu Sineması

Ücret: Tam: 9.000.000TL İndirimli: 7.000.000TL

Nereden Alınır: Beyoğlu Sineması

Adres: İstiklal Cad. No:140/C Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 17, 2004 ~ Ağu 17, 2004
Beyoğlu Sineması`nın geleneksel hale gelen "Yaz Şenliği" başlıklı film gösterimleri 30 Temmuz-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz sezonların en iyi filmlerini kaçıran ve tekrar izlemek isteyen sinema tutkunları, Beyoğlu Sineması Yaz Şenliği`nde buluşuyor.

BUENA VISYA SOCIAL CLUB
Yönetmen-Senaryo: Wim Wenders
Oyuncular: Luis Barzaga, Joachim Cooder, Ry Cooder, Julio Alberto Fernández, Ibrahim Ferrer, Carlos González, Rubén González
Görüntü: Robby Müller ( Amsterdam çekimleri) Lisa Rinzler (New York çekimleri) Jörg Widmer ( Amsterdam, Küba çekimleri)
Müzik: Buena Vista Social Club
Yapım Yılı: 1999, Yapımcı Ülke: Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Küba Dili: İngilizce, İspanyolca, Süresi: 101`

"Buena Vista Social Club"ın en canalıcı özelliklerinden biri de o kahramanları, oyuncuların şahsında değil, bizzat kendileri olarak karşımıza getirmesi. Hikâye malum: Gitarist/besteci Ry Cooder, Küba`da devrini çoktan tamamlayıp unutulmuş müzisyenleri, mahut Buena Vista Social Club takımını bir araya getirip bir albüm yaptı. Albüm bir milyondan fazla sattı, Küba`daki adlarıyla "Süper Dedeler / Super Abuelos" meşhur oldular, Carnegie Hall`da bir konser bile verdiler. Müziğini yaptığı "Paris, Texas"tan sonra da Wim Wenders`le çalışan Cooder, ona da ikide bir Kübalı müzisyenlerden bahsedip başının etini yiyordu. İbrahim Ferrer`le solo bir albüm yapmak için yeniden Küba`ya gittiğinde, Wenders de küçük bir ekiple ona katıldı, bir belgesel çekmeye başladı. "Buena Vista Social Club", o belgesel işte. Wim Wenders, yol filmlerine aşina bir yönetmen olduğu için (hatta, en iyi yol filmi yapanlardan biri denebilir), hayatın önlerine çıkardığı her şeyi kıllarını kıpırdamadan karşılayan kahramanlarının ruhunu anlamakta da zorluk çekmemiş. Küba sahneleri gerçekten hayatın içinden çekilip alınmış, Ry`ın yaşlı müzisyenlerin peşine düşüşü ise basbayağı dokunaklı. Yaşlı (ortalamaları 70, kimisi 90) müzisyenlerin küçük söyleşi ya da tiradları da öyle. Nedense Kopenhag`da olduğunu kafama taktığım Amsterdam konseri ve Carnegie Hall konseri de öyle. Wenders`in üç kameramanı da müthiş, müzik ise zaten filminin temeli."
Sevin Okyay

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT