Yaz Şenliği 05 / Frida

Tarihler: 08 Ağustos 2005 Pazartesi ~ 08 Ağustos 2005 Pazartesi 8 Ağustos Pazartesi Seanslar: 11:30 14:00 16:30 19:00 21:30

Yer: Beyoğlu Sineması

Ücret: Tam: 9 YTL İndirimli: 7 YTL

Nereden Alınır: Beyoğlu Sineması

Adres: İstiklal Cad. No:140/C Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 8, 2005 ~ Ağu 8, 2005
Beyoğlu Sineması`nın geleneksel hale gelen "Yaz Şenliği" başlıklı film gösterimleri 29 Temmuz-18 Ağustos 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz sezonların en iyi filmlerini kaçıran ve tekrar izlemek isteyen sinema tutkunları, Beyoğlu Sineması Yaz Şenliği`nde buluşuyor.

FRİDA
Yönetmen: Julie Taymor
Senaryo: Clancy Sigal
Müzik: Elliot Goldenthal
Görüntü Yönetmeni: Rodrigo Prieto
Oyuncular: Salma Hayek, Geoffrey Rush, Alfred Molina, Edward Norton, Ashley Judd, Antonio Banderas, Mia Maestro
Yapım: 2003, ABD-Kanada

Meksikalı ressam Kahlo`nun yaşam öyküsünü beyazperdeye yansıtan film, sanatçının genç yaşta geçirdiği, dehşet dolu trafik kazasıyla açılıyor. Yol göstericisi ve kocası Diego Riviera ile arasındaki karmaşık ilişkisi, Leon Trotsky’le arasındaki yasak ve tartışmaya yol açan olaylar, kadınlarla arasındaki romantik ve provokatif karmaşa ile Frida Kahlo, politik, sanatsal ve seksüel anlamda bir devrimci olarak cesur ve anlaşılması güç bir yaşam sürdü. Yaşamını Diego Rivera’yla açık ve korkusuzca paylaştı ve bu farklı çift, sanatı bir fırtına gibi yaşadı.
Film, 2003 Oscarlarına “en iyi kadın oyuncu” (Salma Hayek), “en iyi sanat yönetmeni”, “en iyi kostüm”, “en iyi makyaj” ve “en iyi müzik” dalları olmak üzere 5 dalda aday gösterildi ve "En iyi makyaj" ile "en iyi müzik" dallarında iki ödül kazandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT