Yaz Şenliği 05 / Mulholland Çıkmazı

Tarihler: 12 Ağustos 2005 Cuma ~ 12 Ağustos 2005 Cuma 12 Ağustos Cuma Seanslar: 12:00 15:00 18:00 21:00

Yer: Beyoğlu Sineması

Ücret: Tam: 9 YTL İndirimli: 7 YTL

Nereden Alınır: Beyoğlu Sineması

Adres: İstiklal Cad. No:140/C Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 12, 2005 ~ Ağu 12, 2005
Beyoğlu Sineması`nın geleneksel hale gelen "Yaz Şenliği" başlıklı film gösterimleri 29 Temmuz-18 Ağustos 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz sezonların en iyi filmlerini kaçıran ve tekrar izlemek isteyen sinema tutkunları, Beyoğlu Sineması Yaz Şenliği`nde buluşuyor.

MULHOLLAND ÇIKMAZI (Mulholland Drive)
Yönetmen: David Lynch
Senaryo: Joyce Eliason, David Lynch
Oyuncular: Laura Harring, Justin Theroux, Naomi Watts, Robert Forster, Dan Hedaya, Ann Miller
Görüntü: Peter Deming
Müzik: Angelo Badalamenti, David Lynch, John Neff

"Film içinde film temasının daha önce örneğine rastlanmamış biçimde ele alındığı "Mulholland Drive" adeta bir paralel ilişkiler yumağı. Lynch ortasından bir yerden ipliğin ucunu çıkarıp yumağı önümüze atıyor ve kedi gibi onunla oynayıp keyif almamızı sağlıyor. Dolayısıyla o da bizi oynatıyor!
Mulholland Drive"da her şey bir oyun, bir kurmaca, bir film yani! Mavi kutuyu kurunca her şey değişebilir. Karakterlerin yazgıları onları yaratanın elindedir. Peki yaratıcı kimdir? David Lynch, Hollywood "büyükleri"ni kızdıracak bir yanıt veriyor. Lynch kamera önünde her şeyin mümkün, kamera arkasında ise her şeyin engellerle dolu olduğu bir Hollywood tasarımı yapmış. Tümüyle gerçeği yansıttığı da söylenebilir tabii! Başroldeki yönetmen Adam Kesher’ı canlandıran Justin Theroux’yu dik dik jölelenmiş saçları ve kalın çerçeveli gözlüğüyle tıpkı kendisine benzetmiş. Filme para yatıran eksantrik mafyozoların ve onlara yağ çeken stüdyo yetkililerin kaprislerine rest çeken ama sonunda "kader"e boyun eğen bir yönetmen.
Oyuncular ise tam da onlardan beklendiği gibi rol değiştiriyor filmin içinde. Tam onlara alıştığımız, kim olduklarını anladığımızı sandığımız, onların da kendi kimliklerini bulduklarını sandıkları anda Lynch, mavi kutuyu açıyor ve her şeyi değiştiriyor."
Alin Taşçıyan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT