Ahad Saadi - Azarnegari

Tarihler: 11 Mayıs 2014 Pazar ~ 21 Mayıs 2014 Çarşamba

Yer: Moda Deniz Kulübü Sanat Galerisi

Adres: Moda Cad. Ferit Tek Sok. No:1 Moda Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 90 72 /4 Hat

E Posta: info@modadenizkulubu.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2014 ~ May 21, 2014

Ahad Saadi sanat yaşamına 1999 tarihinde başladı. Saadi kendi icat ettigi sanatın adına “Azarnegari” ismini verdi. Azarnegari isminin anlamı; ateşle çizim yapmak demektir, çünkü bu eserlerin hiç birisinde kalem veya boya kullanılmamıştır. Tablolardaki tüm renkler son derecede ufak kesilmiş kumaşların birbirinin üzerine yakılarak yapışmasıyla oluşturulmuştur.

Ahad Saadi bu sanatı çocukluk yıllarında keşfediyor; Sanatçının çocukken en sevdiği oyun ateşle oynamakmış ve ailesi onu hep ateşten uzak tutmaya çalışırmış. Sanatçı sonraki yıllarda, Tebriz şehrinin halı ve kumaş tacirlerinden olan babasının işinde ona eşlik edermiş. Saadi’nin ateşle oynadıgı sıralarda ateşin annesinin kumaşları üzerine düşüp yakması ve birbirine yapışmasıyla Saadi’nin gözlerinde şimdiki Azarnegari sanatının ilk planları oluşmaya başlamıştır.

2011 yılında Üniversitenin Grafik bölümüne giren Saadi, istediği sonuçları alamayacağını düşünerek, Üniversiteden ayrılır ve kendi kendini yetiştirerek sanatını geliştirmiştir.

Saadinin bugüne kadar 9 kişisel ve gurup sergileri olmuştur. Saadi eserlerinde İran’ın eski kültüründen olan (tezhip ve minyatür) desenlerinden ilham alarak modern resimler yapmış, düşüncelerini, hissettiklerini ve duygularını irfani, felsefi hikâyeler üzerine yapmış ve anlatımları; dünya barışı, insan sevgisi, insana va doğaya bağlılığı, ruhsal gelişim ve irfani yaşamın güzellikleri üzerine anlamlar taşıyor.

2012 yılında Saadi’nin vazo çalışması Tahran UNESCO Kurumu başkanlıgı tarafından Fransa UNESCO kurumuna gönderilmek üzere seçilmiştir. Bu vazo tamamen kumaştan yapılmış ve üzerindeki resim anlatımları dünya barış simgesidir ve bu çalışmanın diğer eşi Mart 2013’te ART350’de sergilendi.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT