Ali Balkan - Masallar Şehri İstanbul II Sergisi

Tarihler: 03 Şubat 2014 Pazartesi ~ 28 Şubat 2014 Cuma

Yer: Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2014 ~ Şub 28, 2014

Ressam Ali Balkan’ın Masallar Şehri İstanbul II Sergisi, 1 Şubat – 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının 3 yıllık yoğun çalışmalarının ürünü olan sergide 5 seri ve 11 alt seriden oluşan yaklaşık 350 eser yer alıyor. Masallar Şehri İstanbul II sergisi, Ressam Ali Balkan’ın 2011 senesinde düzenlediği Masallar Şehri İstanbul sergisinin devamıniteliğinde. Sanatçının son iki sergisine de adını veren Masallar Şehri İstanbul serisinde Balkan’ın hayal gücünün ürünü olan kılıçbalığı ve balina vapurların yeni maceraları sanatseverlerle buluşuyor. Ayrıca yeni seri ve alt serilerin masalımsı hikayeleri de ilk kez bu sergide başlıyor. Masallar Şehri İstanbul II sergisinde sanatçının hayalgücünün ve düşünsel zenginliğinin görselleşmesinin yanısıra her biri farklı serilerde gelişen hikaye örgüsü ve sanatçının kaleme aldığı şiirler de dikkat çekiyor. Masallar Şehri İstanbul II Sergisi, Şubat ayı boyunca sanatseverleri ücretsiz olarak ağırlayacak.

NE GÜZELDİR VAPUR, VAPUR İSTANBUL, İSTANBUL DA VAPUR…

Genç Kuşak sanatçılar arasında yer alan Ressam Ali Balkan, 1974, İstanbul doğumlu. 2007 – 2014 yılları arasında 4 kişisel, 4 karma resim sergisi ile eserlerini sanat severlerle buluşturdu. Alt ve ara serilerden oluşan 5 ana serisi bulunuyor. Sanatçı eserlerinde kimi zaman 30.yy’ın dünyasının terk ediliş hikayesini dışavurumsal soyut bir dille anlatırken, kimi zaman samimi, nostaljik, gözlemci bir dille kentin öncesinden bugününü yansıtıyor, kimi zaman ise sanat severleri tutkulu bir İstanbul sevdası ile baş başa bırakıyor, bir şehrin vapurlara dönüşme serüvenine yaratıcı, futurist bir dille sanatseverleri ortak ediyor.

Ressam Ali Balkan’ın eserlerindeki temalar, serilerin hikayelerine göre çeşitlilik ve zenginlik taşısa da “Masallar Şehri İstanbul” serisi ve serinin adını taşıyan sergileri sanatçının “İstanbul Ressamı” olarak anılmasında en büyük etken. Ali Balkan, masal gibi bir şehri, İstanbul’ u kendi hayal dünyası ve düşünsel zenginliği ile yorumlayarak yepyeni bir masal ortaya koyuyor. Ali Balkan’ın İstanbul’u; insanların coşkulu bir hümanizmle birbirlerini, İstanbul’u, vapurları sevmesini, devasal balıklara dönüşen vapurların büyük bir vefayla İstanbul’a olan sevgilerini anlatıyor. Ali Balkan, balık vapurları aracılığıyla, Galata’ yı, Kız Kulesi’ni, Dolmabahçe Sarayı’nı, Ayasofya’yı, Sultanahmet Camii’sini ve daha nicesini saygıyla selamlarken İstanbul’ u İstanbul yapan insanın, yaşanmışlığın, üretkenliğin, tarihin ve hoşgörünün masalını çiziyor.

Sanatçı Ali Balkan Masallar Şehri İstanbul II sergisini “Ne güzeldir vapur; Vapur İstanbul, İstanbul da vapur.” dizeleri ile özetliyor.

SANAT ELEŞTİRMENİ ÜMİT GEZGİN: “RESSAM ALİ BALKAN, GENÇ KUŞAĞIN ÖNDE GELEN SAKLI DEĞERLERİNDEN BİRİ”

Sanat Eleştirmeni Ümit Gezgin, Masallar Şehri İstanbul II Sergisi hakkındaki şu yorumlarda bulunuyor;

“Genç kuşağın önde gelen saklı değerlerinden biri Ali Balkan. O çağdaş kentin ve giderek de İstanbul'la bütünleşen kent mitolojisinin özgün bir estetik arkeoloğu olarak karşımızda duruyor. Yıllardır sürdüregeldiği ve özgün bir dil oluşturarak var ettiği bu çağdaş kent mitolojisi; sadece dünya kentlerine ve kentlerin fantastik yorumuna uzanmıyor; aynı zamanda sanatçının varolma sürecine de tanıklık ediyor. Bu tanıklık sanatçıdan kente ve kent insanına kadar uzanan estetik bir dizayn ve yeniden yaratma olarak ele alınmalı. Ali Balkan genç kuşağın önde gelen yaratıcı ressamlarından biri. Onun çağdaş dili, çağdaş kentin mitolojik varoluşuna özgün örneklerle yeniden biçimleniyor. Bütün resimleri Türk ve Dünya resmine katkı olarak belirginlik kazanıyor...“

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT