Ali Miharbi - Ruhun Mekanik İşleyişi Üzerine

Tarihler: 12 Kasım 2013 Salı ~ 28 Aralık 2013 Cumartesi

Yer: Pilot Galeri

Adres: Sıraselviler Cadd. No:83/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 55 05

Web: http://http://www.pilotgaleri.com

E Posta: info@pilotgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2013 ~ Ara 28, 2013

PİLOT, 12 Kasım - 28 Aralık tarihleri arasında Ali Miharbi'nin "Ruhun Mekanik İşleyişi Üzerine” başlıklı İstanbul'daki ilk kapsamlı solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Günlük yaşamdaki akışların ardında yatan veya bu akışlar tarafından meydana getirilen mekanizmalar ile ilgilenen Ali Miharbi'nin çalışmaları, fotoğraftan grafiğe ve heykelsi formlara, canlı veya depolanmış verilerle üretilmiş dinamik sistemlere kadar birçok formu barındırmaktadır. Sanatçı, teknolojik sistemleri eleştirel bir dil olarak kullanır. Miharbi'ye göre, teknoloji dili sosyal ve politik konularda yapılagelen tartışmaları zenginleştirme, açma ve betimleme potansiyeline sahip bir düşünme aracıdır.

Miharbi, 2012'de gerçekleşen "Sonuçlar Tesadüf Değildir" sergisine, Twitter'da akan gerçek zamanlı konuşmalarıdan filtrelenen anahtar kelimeleri PİLOT'un duvar, tavan ve zeminine monte ettiği solenoid motorlar ile galeri mekanına aktardığı ses yerleştirmesi "Nabız" ile katılmıştı. Son dönem çalışmalarının biraraya geleceği "Ruhun Mekanik İşleyişi Üzerine", Miharbi'nin iktidar, sınır, şiddet, savaş/barış ve sansür kavramlarını kendi sanatsal diline nasıl tercüme ettiğine dair bir yol haritası sunuyor. İzleyenin aynı zamanda izlenen olduğu, melez gerçekliklerin sorgulandığı sergide izlemenin politikası kavramsal kısa devreler, yazılımlar ve makineler üzerinden tartışmaya açılıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT