Art On Crossroads İle İlham Veriyor

Tarihler: 15 Ağustos 2013 Perşembe ~ 07 Eylül 2013 Cumartesi

Yer: Art On İstanbul

Adres: Şair Nedim Cd. No.4, Akaretler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 15, 2013 ~ Eyl 7, 2013

Art ON İstanbul'da CROSSROADS 2013 sergisi, 15 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında 3. kez yeni ve genç isimlerle izleyicinin karşısına çıkıyor. Ercan Akın, İlker Canikligil, Sema Kayaönü, Emre Meydan, Aslı Yazıcıoğlu’nun katılacağı sergide her sanatçının kendi sanatsal yaklaşım ve tekniği bir arada sergileniyor.

Art ON platformunda yıldızı yükselen sanatçılar kendilerini ifade etmek için büyük destek alıyorlar. Türk sanat dünyasına taptaze bir nefes sunan Art ON geleneksel hale getirdiği CROSSROADS sergisinde de genç isimlere verdiği desteğini sürdürüyor.

Figüratif çalışmaları bulunan Ercan Akın, sergide yer alacak portre işinde yüzeyi parçalara ayırarak yeni bir kompozisyon oluşturuyor. Daha önceki işlerinde tuvalin üzerine başka malzemeler de kullanarak bu parçalamayı sağlayan Akın, son çalışmasında aynı süreci bu sefer resimsel bir yaklaşımla yağlıboya kullanarak sağlıyor. İlker Canikligil ise Düsseldorf ekolünü akla getiren fotoğraf anlayışıyla sanatsal üretimini gerçekleştiriyor. Sergide Canikligil’in tekrar sistemine dayalı olarak gelişen fotoğraflarından hareket halindeki bireyin sistemli bir biçimde çoğaltılarak yeniden kompoze edildiği dijital işleri yer alıyor.

Sema Kayaönü ise cut-out tekniğiyle gerçekleştirdiği kağıt işlerinde mimarinin derinliğini kağıtların katmanlılığından yola çıkarak vermeye çalışıyor. Kayaönü’nün işlerinde konu olarak tercih ettiği alışveriş merkezleri, bireyin tüketim kültürüyle olan ilişkisini irdeliyor. Emre Meydan ise, kağıt üzerine guaj veya tuval üzerine yağlıboya tekniğinde ürettiği işlerinde ‘iç mekan’ veya ‘dış mekan’da kadrajladığı alanları resmediyor. Sergide heykeliyle yer alacak olan bir başka isim ise Aslı Yazıcıoğlu. Yazıcıoğlu, gergedandan yola çıkarak hazırladığı işinde kendine özgü tekniğiyle izleyicinin karşısına çıkıyor.

15 Ağutos’ta Art Onun ev sahipliğinde sanatçı Hüseyin Murat Aksoylu ilk kez, ÇEMBER adlı işinde yaklaşık olarak yarım saat boyunca bedeninin sınırlarını zorlayacak ve izleyicinin katılımıyla şekillenecek bir performans gerçekleştiriyor.

Beş sanatçının ilk defa izleyici karşısına çıkacak işleri 15 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında Art ON’da görülebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT