Atilla Atala - Caz İkonları Resim Sergisi

Tarihler: 28 Kasım 2013 Perşembe ~ 22 Aralık 2013 Pazar

Yer: Galerife

Ücret: Ücretsiz

Adres: Cemil Topuzlu Cad. Kutmen Apt. No: 60/2 D:4 Çiftehavuzlar Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 368 03 78

Web: http://http://www.galerife.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2013 ~ Ara 22, 2013

Galeri FE’de açılışı 28 Kasım‘da caz müziği dinletisi eşliğinde yapılacak olan Atilla Atala’nın kişisel sergisi “CAZ iKONLARI” başlığını taşıyor.

DGSA-UESYO’dan mezun olan sanatçı, resim, iç mimarlık ve grafik tasarım çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir .Bunun yanında karikatür ve fotoğraf sanatıyla ilgili çalışmalarıyla da sergilere katılmaktadır.

Kendisi, bu sergisinde “CAZ ; Kutsanan bireyselliğin kusursuz kollektivizmi” söylemiyle caz sanatçılarını, Bizans ikonalarından esinlenerek yorumluyor. İkonalardaki tasvirler üzerinden tanrıya yöneltilen saygı, caz sanatçılarının portreleri aracılığıyla solo performansların getirdiği “bireysellik” ve ortak çalışlardaki “birliktelik” göz önüne alınarak caz müziğine yöneltiliyor.

İkona ile onunla iletişim kuran arasındaki yoğun duygusal diyalog, tualdeki caz sanatçısıyla kurulması hedefleniyor. İkonaların plastiğindeki yüzeysellik bu resimlerde siyah fon üzerindeki beyaz renkli düz geometrik alanlarla veriliyor. Siyah fon, cazın köklerindeki hüzne ve zor yaşam şartlarına gönderme yapıyor.

Solo çalışlarında bireysellikleriyle öne çıkan caz sanatçılarının, kollektif icraları sırasındaki müzikal ahenk ve kusursuz uyum, tualde yer alan enstrümanlardaki gökkuşağı renkleriyle ifadesini buluyor. Müzikteki armoniyi çağrıştıran bu gökkuşağı renkleri, ikonalardaki yaldızlı fonla özdeşleşiyor.

“CAZ iKONLARI” temalı sergi 28 Kasım – 22 Aralık 2013 tarihleri arasında Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün saat 11.00 ile 18.00 arası Galeri FE’de izlenebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT