Attila Durak - Ebru; Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar

Tarihler: 24 Aralık 2012 Pazartesi ~ 05 Ocak 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Artist Istanbul

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Faks: 0212 258 09 32

Web: http://http://www.galeriartist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2012 ~ Oca 5, 2013

“Ebru; Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar” sergisi ve kitap projesiyle adını sıkça duyuran fotoğraf sanatçısı Attila Durak’ın; New York’un sokak sanatçılarından oluşan ve şu anda üretimi olmayan sx-70 filmle çektiği “Echoes of the Street” adlı fotoğraf sergisi ilgi görmeye devam ediyor. New York’un bir parçası olan sokak sanatçılarını, canlı ve elle oynanarak yaratılmış Polaroid karelerde bir araya getiren Durak’ın eserleri, 5 Ocak 2013 tarihine kadar Galeriartist’te görülebilir.

“Fotoğrafçı Attila Durak; renk ve değişik baskı teknikleri kullanarak yapılan deneysel çalışmalara ilgi duyduğunu ve New York’un sokak sanatçılarını konu alan “Echoes of the Street”i bu nedenle oluşturduğunu belirtiyor. “Büyük kentlerin enerjisini, insan profilleri, yaşam biçimleri ve çeşitlilik tanımlarken; New York’un sokak sanatçıları da kentin canlılığını, özgünlüğünü ve değişken karakterini biçimlendirir” diyen Durak; bu yüzden kentin en beklenmedik köşesinde dahi karşımıza çıkabilecek, “gönüllü işçiler” de diyebileceğimiz sokak sanatçılarını objektifine almış.

“5 Ocak 2013 tarihine kadar Galeriartist’te, şimdiye kadar sergilenmemiş yeni bir seriyle sanatseverlerin karşısına çıkan “Echoes of the Street”in diğer bir farkı ise aynı zamanda bir kitaba da dönüşmüş olması…

“Attila Durak; “Ebru; Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar” projesiyle dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde eserlerini sergiledi. Durak’ın çalışmaları; sanat eleştirmenleri Timo Lyyra’dan, “İnce ve zarif eğilimlerinin temelleri, buğulu bir tensellik duygusu ile keşfedişin samimi coşkusu üzerine oturtulmuş”; Kaya Erdem’den “Sokakta biçimlenen bir yaşamın ilginç versiyonlarını gözlem altına almak, böylece bir çeşit toplumbilimsel görüntü depolamak değil onun amacı. Aksine bu alışılmış işlevin dışında kalarak, kameranın tespit ettiği görüntüye müdahale ediyor, bir takım emülsiyonları devreye sokarak estetik düzeydeki endişelerini somutlaştırmak istiyor.” gibi yorumlar aldı.

“Portre, manzara, belgesel ya da natürmort, üzerinde çalışan, konu ne olursa olsun, yaşamın zenginliğini ortaya çıkaran ve o anı kutladığı zaman, işinin başarıya ulaştığını hisseden Durak; “Fotoğrafım, bir anlamda kendimi yeniden keşfettiğim ve aynı zamanda ifade ettiğim bir yolculuk benim için. İçinde yaşadığım dünyayı, çevremi saran insanları ve imgeleri araştırdığım, araştırırken deşifre ettiğim bir süreç” diyor ve şöyle devam ediyor; “Bu açıdan fotoğraf benim için evrensel bir insanlık durumuna ışık tutan benzersiz anları yakalayabilmenin bir yolu. Yarattığım imajlar, gündelik yaşamın içerisinde gördüğüm imgelerin hamurdan yapılmış duygusal birer yansımaları. Hayal gücümün hamuruna yepyeni bir sevinç, güç, özgürlük, öfke, güzellik, sürpriz, mutluluk katıyor ve katılaştırıyorum ki yeniden tadını çıkarabileyim.”

“Attila Durak’ın; “Echoes of the Street”e ait, daha önce hiç sergilenmemiş fotoğraf serisi ve kitabı, Balmak’ın destekleriyle, 5 Ocak 2013 tarihine kadar Galeriartist’te sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT