Ayşe Gül Süter - Görünmez Hareket

Tarihler: 09 Mart 2016 Çarşamba ~ 02 Nisan 2016 Cumartesi

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Web: http://www.pgartgallery.com?

E Posta: info@pgartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2016 ~ Nis 2, 2016

Pg Art Gallery, 5 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Ayşe Gül Süter’in ‘Görünmez Hareket’ adlı ikinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

İlk kişisel sergisinin devamı niteliğindeki bu sergide Ayşe Gül Süter, hareket, ışık, etkileşim ve mekan olgularını yeni medya pratikleriyle ele alarak deneysel olarak gerçekleştirdiği çalışmalarını izleyiciye sunuyor. ‘Görünmez Hareket’ yaşamı mikroskopik düzeneklerle inceleyen ve bunları karışık tekniklerle soyutlamaya odaklanan bir sergi.

Animasyon eğitiminden dolayı hareketi ekranda, izleyicide, eserde veya biyolojik oluşumlarda araştıran sanatçı, kişisel sergisinde bu unsurların hepsini sunmuştur. Gözümüzle o hareketi algılayamasak da günümüz teknolojik görüntüleme yöntemleri sayesinde organizmaların mikro hareketlerine ve değişim süreçlerine şahit olabiliyoruz. Aslında bu hareket, hayat enerjisinin akışıdır; durursa yaşam da sonlanır.

Sergide, motorlarla hareketlendirilmiş ve durağan ışık yerleştirmeleri ile sıcak cam üfleme tekniği kullanarak ürettiği cam işlerinin yanı sıra sanatçıya ilham kaynağı olan araştırmalarından seçtiği mikroskobik görüntüler de yer alıyor. Galeri mekanının yarısına hakim olan enstalasyon, sanatçının biyolog Joseph A. DeGiorgis ile yürüttüğü gezi ve araştırma projelerinin dokümantasyonudur. Süter bu yerleştirmesinde, organizmaların hareket, renk ve doku farklılıklarını inceleyip, bu biyolojik oluşumları ‘canlı-görüntüleme’ tekniği ile izleyiciye deneyimlettiriyor. Bilim alanında kullanılan görünteleme tekniklerinin, sanatçıların kendi pratiklerine entegre ederek bir dil oluşturmaları ve katılımcıya deneyimletmeleri, pek çok alandaki sınırların kalktığına bir örnek oluşturmaktadır.

AYŞE GÜL SÜTER
1982’de İstanbul’da doğan Ayşe Gül Süter, New York University, Tisch School of the Arts’ta Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölümü’nde öğrenim gördü. Yükselen genç bir sanatçı profili çizerek yerleştirmelerini yurtiçi ve yurtdışında birçok galeride sergileme fırsatı yakaladı. Animasyon ve ışık yerleştirme türleri üzerinden projelerini kurgulamaya devam etmektedir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT