Ayşegül Dinçkök - Derin Tutku

Tarihler: 30 Nisan 2012 Pazartesi ~ 06 Mayıs 2012 Pazar

Yer: Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası

Adres: Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No: 2 Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 16 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2012 ~ May 6, 2012

17 Nisan’da açılışı gerçekleştirilen Ayşegül Dinçkök’ün sualtı fotoğraflarından oluşan “Derin Tutku” fotoğraf sergisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ait Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda 6 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Kapanış tarihi yoğun istek üzerine 6 Mayıs Pazar gününe kadar uzatılan sergide Sulawesi Adası’nda çekilen toplam 31 adet fotoğraf bulunuyor.

Endonezya’nın Sulawesi adasındaki eşsiz su altı dünyasını ve canlılarını kendi objektifinden yansıtan Ayşegül Dinçkök’ün bu sergi ile en büyük amacı, gençlere ve çocuklara dokunabilmek, pek çoğunun uzak olduğu bu büyülü dünya ile onları tanıştırabilmek ve çevre bilincini geliştirmek. Godiva’nın katkıları ile gerçekleştirilen sergi Eylül ve Ekim aylarında Mardin, Gaziantep, Kars ve Diyarbakır’daki deniz görmemiş çocuklara ulaştırılacak.

Sulawesi adasının kara üzerindeki aşırı sakin yapısına karşın zengin su altı dünyasını gözler önüne seren Dinçkök’ün fotoğraflarında çok nadir rastlanan, varlığı bile son yıllarda keşfedilen Hippocampus, şeytan balığı, saçaklı wobbegong köpekbalığı, kum müreni gibi sizi büyüleyecek canlılar bulunuyor.

Derin Tutku tarihe tanıklık etti

Dinçkök’ün çektiği birbirinden özel kareler Sulawesi adasının derinlerinde bulunan “mercan resiflerine” de tanıklık ediyor. Yakın zamana kadar resiflerin çoğu insan kullanımı ve avcılık baskısı yüzünden hızla zarar görürken, son yıllarda yaşanan küresel ısınma kaynaklı sıcak su akıntıları, kitlesel boyutta mercan resiflerini yok etmeye başladı. Bütün bunlara atmosferde artan karbondioksit miktarının okyanus suyunda mercanların büyümesine engel olmaya başlaması da eklenince, bilim dünyası mercan resiflerinin 2050 yılını çıkaramayabileceğini öngörmeye başladı.

Ayşegül Dinçkök’ün, Godiva’nın katkıları ile gerçekleştirdiği “Derin Tutku” sergisi önemli bir sosyal sorumluluğa da imza atacak. Sergilenecek fotoğrafların satışından elde edilecek tüm gelirler Sualtı Araştırmaları Derneği’nin “Ege’nin KadınBalıkçıları” projesine aktarılarak, zor şartlarda çalışmakta olan kadın balıkçıların iş ve yaşam standartlarını iyileştirmek için kullanılacak.

Serginin küratörlüğünü ünlü Fransız fotoğraf sanatçısı Thierry Bouet üstlenirken, bilimsel danışmanlığını ise Zafer Kızılkaya sürdürüyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT