Banu Bozdemir ile Küçük Sinemacılar Atölyesi

Tarihler: 08 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 20 Mayıs 2013 Pazartesi

Yer: Setem Akademi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2013 ~ May 20, 2013

Program Süresi: 3 hafta 18 saat
Program Başlangıcı: 18 Mayıs
Program Bitişi: 2 Haziran
Eğitim Saatleri: Cumartesi 13:00 – 16:00 Pazar 13:00 – 16:00

Sinema yazarı Banu Bozdemir’in çocuklar için hazırladığı “Küçük Sinemacılar” kitabını referans alarak oluşturduğu atölye programında, çocuklara film üretim süreçlerinin bizzat içinde bulunmalarını sağlayarak ve yaratım becerilerini geliştirip, hikayesini kendilerinin yazacağı bir filmi çekmeleri sağlanacaktır.

“Kuşkusuz sinema, hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Hayallerimizdeki her şeyin beyazperdede canlandığını görmek ise adeta bir sihirbazlık gösterisi… Sinema, 19. yüzyılın ortalarına doğru yedinci sanat olarak bulundu. Bulunuşundan itibaren teknolojik gelişimleri de takip ederek insanları bir araya getiren bir seyirlik haline geldi. Lumiere Kardeşler’in seyircinin üzerine sürdüğü ilk trenin paniğinden sonra sinema, sürekli olarak farklı yolculuklara çıktı, çok yollar kat etti. “Küçük Sinemacılar” ile sinema tarihine yolculuk yapmanın yanı sıra, kafamızdaki bir fikri senaryoya aktarmayı ve hayal ettiklerimizi bir film olarak nasıl çekeceğimizi de öğreniyoruz. Birlikte çıkacağımız bu keyifli yolculukta, sinemanın sadece beyazperdede gördüğünüz oyunculardan ibaret olmadığını, arkasında ses teknisyeninden, sanat grubuna kadar yüzlerce insanın çalıştığını, siz küçük dostlarımıza anlatmak istiyoruz. Bu atölye programı aynı zamanda sizlerin bu yolculuğu en iyi şekilde tamamlayarak, severek yapabileceğiniz başka mesleklerin de olduğunu göstermek amacıyla hazırlandı.

Hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için.. Haydi, bu büyülü dünyaya birlikte kocaman bir adım atalım.”

İşlenecek Konular
• Çocuklara sinemayla ilgili genel bir ders verilecek. Kısaca sinema tarihi, çekim teknikleri ve sinemaya ilişkin birtakım kavramlar anlatılacak.
• Sinema tarihi içinde film örneklemeleriyle küçük bir gezinti yapılacak. İlk film, ilk renkli film, içinde kamera ve kadrajın olduğu filmlerden bölümlerden gösterilecek.Animasyon ve çocuk filmlerine özellikle yer verilecek.
• Çocuklarla senaryo yazım çalışmaları yapılacak ve evde anne/babalarının yardımıyla yazdıkları ya da istedikleri bir konuyu çekmeleri istenecek. Konunun evde, sitede veya mahallede çekebilecekleri bir şey olmasına dikkat edilecek. Senaryonun film çekmek için birincil şart olduğu vurgulanacak.
• En son olarak çektiğimiz filmleri izleme zamanı… Tabii izlediğimiz filmler hakkında yorumlamalar eşliğinde...

Kimler Katılmalı
Sinemayı seven, tanımak ve bilmek isteyen, sinemanın bir sihir olduğuna inanan ve aynı zamanda sihir dünyasının gerçek dünyaya acılan kapıları olduğunu bilmek isteyen tüm çocuklar.
İleride sinemacı olmayı düşünenler

Banu Bozdemir

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı.

Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, ‘Çevremi Seviyorum’ adı altında on tane ‘çevreci’, üç tane fantastik çevre temalı kitapları bulunuyor. Leylalı Haller yazarın büyüklere yazdığı ilk romanı. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com‘un editörü, beyazperde.com, popüler.com ve ötekisinema.com sinema.com yazarı. Filmlere ve festivallere basın danışmanlığı yapıyor.

Setem Akademi

Meslek Birliğimiz SETEM geride bıraktığı zaman süresinde sinema alanında pek çok yeniliğe ve ilke imza atmış bulunuyor. 10. Yılımıza vardığımız şu günlerde bir de AKADEMİ kurmanın heyecanını yaşıyoruz.

Meslek Birliğimiz, bu güne kadar yönetmen ve senarist arkadaşlarımıza her zaman destek olacak girişimlerde bulundu. 10 Yılımızda; SETEM-AKADEMİ’ yi hayata geçirerek, EKİP başlıklı projeyle gereksinim duyulan nitelikli ara elemanları yetiştirecek. Projemize inanan İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) Gençlerin İstihdam edilmesi projemize katkı sağlıyor.

Setem Akademi’nin ikinci önemli projesi Banu Bozdemir ile Küçük Sinemacılar Atölyesi olacak.

www.setemakademi.com www.setem.org.tr
TEL: 0 212 2323542

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT