Baran Tokmakoğlu - Think Nothing

Tarihler: 25 Eylül 2014 Perşembe ~ 25 Kasım 2014 Salı

Yer: Çok Çok Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2014 ~ Kas 25, 2014

Sanatçı: Baran Tokmakoğlu
Serginin Adı: "Think Nothing"
Teknik: Foto Manipülasyon, Foto Kolaj
Küratör: Volkan Doğar
Galeri: Çok Çok Galeri
Tarihler: 25 Eylül - 25 Kasım
Açılış: 25 Eylül Perşembe Saat:18.00 - 21.00
Sponsorlar: Atölye Pera, Kaya on Cost

"Think Nothing"

“Kültür endüstrisi durmadan vaat ettiği şeylerle tüketicisini aldatır. Fiyakalı olay örgüleriyle görüntülerin vaat ettiği haz, vadesi sürekli uzatılan bir senet gibi geciktirilir: bu gösteri, haince bir biçimde, hiçbir zaman yerine getirilmeyecek bir vaatten ibarettir; tıpkı yemek yemeye gelen müşterinin menüyü okumakla yetinmesini beklemek gibi”. Adorno

Baran Tokmakoğlu, Think Nothing serisinde foto manipülasyon tekniği ve kolaj yardımıyla bir araya getirilmiş portre serilerini izleyicisiyle paylaşıyor. Kitle iletişim araçlarının, kültür endüstrisinin ve tüketim kültürünün toplumdaki yankıları, Tokmakoğlu’nun sanatını başka bir noktaya sürüklemiş. Daha kavramsal performans, video, sinema, fotoğraf gibi farklı disiplinlerin kullanıldığı ve iç içe geçtiği, post modern kültüre özgü eserler uzun bir süredir galerilerin duvarlarında sergileniyor. Tokmakoğlu’nun resim, fotoğraf ve sinema alanlarında çalışmalar üretiyor oluşu, ilk kişisel sergisinde kullandığı foto manipülasyon tekniğini de başarılı kılıyor.

Çok Çok Galeri’de, Think Nothing serisiyle Tokmakoğlu, manipülasyonla hayvan ve insan uzuvlarını bir araya getirip yeni bir beden yaratıyor. Tokmakoğlu için, doğanın manipülasyona uğraması modern insanın dejenerasyonundan geçiyor. Modern hayatın getirdiği ideolojik, sosyolojik, psikolojik manipülasyonlar, hayatın her alanında olduğu gibi doğaya müdahaleyi de beraberinde getiriyor. Kendi sosyal çıplaklığıyla yüzleşmekten kaçınan insanoğlu, hayatını manipülasyonlarla sürdürüyor. Tokmakoğlu’nun bu eleştirel kolaj tekniği insana şunu düşündürüyor, “Düşün, elinde hiçbir şey kalmadan bir kez daha düşün”.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT