Barış Cihanoğlu - KÜL / ASH İsimli 16. Solo Resim Sergisi

Tarihler: 23 Ekim 2014 Perşembe ~ 30 Kasım 2014 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2014 ~ Kas 30, 2014

Gallery İlayda 23 Ekim - 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, Barış Cihanoğlu`nun " KÜL / ASH" isimli 16. solo resim sergisine ev sahipliği yapacak.

Genç kuşağın, başarılı çağdaş sanatçılardan Barış Cihanoğlu, yeni sergisini 23 Ekim- 30 kasım arasında Gallery İlayda da açmaya hazırlanıyor. Daha önce ki sergilerinde tuval üzerine yaptığı figüratif eserleri ile tanınan sanatçı ‘’KÜL’’ isimli yeni sergisi ile ilk defa tuval dışı bir yüzey üzerinde ürettiği resimleri ile izleyici karşısına çıkacak. Sanatçı, uzun bir süreçte alt yapısını oluşturduğu yeni eserlerinde, yakarak kömürleştirdiği ahşapları tuvale dönüştürüyor, bu çalışmalarında yanmış ahşabın yüzeyi üzerinde oluşan isli siyah renk ve yanma sonucu belirginleşen dokular resimlerinin alt yapısını oluşturuyor. Resimlerinde siyah renk olarak görülen alanlar, yakılan ahşabın kömürleşmesi sonucu elde edilirken, figürlerin diğer kısımları yağlıboya tekniği ile renklendirilerek oluşturulmuş. Sanatçı, altı farklı aşamadan geçirerek ürettiği sıra dışı eserlerini yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucunda tamamlamış.

Friedrich Nietzsche ; ‘’Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız, önce kül olmadan, kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz’’ diyerek, kendimizi yenilemek için felsefik olarak yanmamız gerektiğini düşünüyordu. Cihanoğlu ‘’ Kül ’’ isimli yeni sergisinde, ahşaplarda ki yanma sonrasında külleşmiş yüzey üzerine yaptığı yeni resimleri ile bir anlamda küllerinden yeniden varolma sürecine de gönderme yapıyor.

Sanatçı resimlerinde son yıllarda uyguladığı ‘’kaymalara’’ ve sıra dışı ‘’çekilmelere’’ bu serisinde de devam ediyor. Figürlerin, sadece baş kısımlarından belirli bir yöne doğru çekilmeleri, geçen zaman ile birlikte insanın mental dönüşümüne işaret ediyor. Sanat yazarı, Özcan Türkmen, sanatçı ve eserleri için şöyle bir saptamada bulunuyor. ‘’ Son eserlerinde Barış Cihanoğlu, farklı yasalarla işleyen bir evrenin kapısını açmış oldu bizlere. Sanat bilinci, şayet bir parça zahmetle buluşursa, bu evren karşısında heyecan duyacak ve onun yasalarına, iç yüzüne dair kendine sorular soracaktır.`` Evrensel temaları kişisel üslubu ile irdeleyen Barış, sanatına sürekli yenilikler katarak, üretkenliği ve yaratıcılığı ile izleyenleri şaşırtmaya devam etmektedir.

Sanatseverler 23 Ekim- 30 Kasım arasında Galeri İlayda`da açılacak olan ‘’ Kül / Ash ‘’ isimli bu sıra dışı sergiyi gezebilirler…

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT