Başağrımı Çiziyorum Resim Yarışması Başlıyor

Tarihler: 06 Mayıs 2014 Salı ~ 17 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Türkiye Beyin Yılı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2014 ~ May 17, 2014

BAŞI AĞRIMAYAN VAR MI?

Her 5 kadından 1’i, her 10 erkekten 1’i migren tipi baş ağrısı çekiyor. Her 6-7 çocuktan 1’inin başı ağrıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre başağrısı en çok özürlülüğe yol açan hastalıklar arasında da ilk 10’da yer alıyor. Türkiye Beyin Yılı kapsamında başağrısının hafife alınmaması gereken bir hastalık olduğuna dikkat çekmek için ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenleniyor.

Çocuklarda başağrısı ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Türkiye Beyin Yılı kapsamında Türk Nöroloji Derneği ve Başağrısı ve Ağrı Çalışmaları Derneği, Türkiye genelinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Başağrımı Çiziyorum” resim yarışmasını düzenliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleşecek yarışmaya başvurular, 12- 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin başağrısı ile ilgili algılarını yansıtmaları beklenen yarışmanın sonuçları Kasım ayında açıklanacak. Yarışmada birinciye I-pad , ikinciye 300 TL kitap çeki, üçüncüye 250 TL kitap çeki ödülleri verilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.turkiyebeyinyili.org adreslerinden ulaşmak mümkün.

Başağrısı ciddi bir hastalık
Her beş kadından birinde ve her on erkeğin birinde migren tipi baş ağrısı, bir o kadar kişide de gerginlik baş ağrısı görülüyor. Her 6-7 çocuktan birinin ara ara başı ağrıyor. Bunların bir kısmı migren. Başağrısı çeken dört kişiden birinin en az haftada bir kez başı ağrıyor. Çocukların ise ayda en az bir kez başı ağrıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre başağrısı en çok özürlülüğe yol açan hastalıklar arasında da ilk 10’da yer alıyor.

Ülkemizde başağrıları yetişkinlerde yılda yaklaşık 2-3 gün işgücü, 7-8 gün verimlilik kaybına, sosyal hayattan uzaklaşma gibi sorunlara yol açıyor. Çocuklarda ise; yılda ortalama 3-4 gün okula gidememe, okul başarısında ciddi düşme, oyun ve diğer etkinliklere katılamama ve mutsuzluğa neden oluyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT