Bir Endülüs Köpeği Üzerine Çeşitlemeler

Tarihler: 13 Temmuz 2015 Pazartesi ~ 18 Ağustos 2015 Salı

Yer: X-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D:2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 77 84

Faks: 0212 343 69 35

Web: http://http://www.artxist.com

E Posta: info@artxist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 13, 2015 ~ Ağu 18, 2015

x-ist sanatçılarının çıkış noktası, Salvador Dalí ve Luis Buñuel'in Madrid Üniversitesi yıllarında, gelişen dostluklarının ilk meyvesi ve sürrealist sinemanın ilk örneği "Bir Endülüs Köpeği".

Literal anlatım yerine, hayal ve hakikat arasındaki ince çizgide geçen yeni bir sinematik dil yaratan film, eleştirmenlerce "en ünlü kısa film" olarak tanımlanıyor. 1929 yılı yapımı filmdeki absürt ancak zihinde yer eden imgelemler Bunuel ve Dali'nin satirik estetiğiyle gösterişli bir şekilde hayat buluyor.

Plastik sanatlar ve sinemanın en çarpıcı işbirliği örneği olan "Bir Endülüs Köpeğine" saygı niteliğindeki sergide, on iki x-ist sanatçısı; Ansen, Ali Elmacı, Ali Bilge Akkaya, Bahadır Baruter, Burçin Başar, Cem Dinlenmiş, Ceren Oykut, Ekin Saçlıoğlu, Erkut Terliksiz, Emin Mete Erdoğan, Engin Konuklu, Murat Palta ve Seda Hepsev filmin yarattığı esinlenme üzerinden siyah-beyaz eserler üretecekler.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT