BKG El Sanatçıları Ramazan’da Tarihi Yarımada’da

Tarihler: 09 Temmuz 2014 Çarşamba ~ 27 Temmuz 2014 Pazar

Yer: Sultanahmet ve Topkapı Sarayı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 9, 2014 ~ Tem 27, 2014

Ramazan ayı boyunca BKG, birbirinden değerli el sanatçılarını Sultanahmet ve Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında ziyaretçilerle buluşturuyor.

Kültürel mirasımızın korunması ve tanıtılması için faaliyetlerini sürdüren BKG, geleneksel el sanatlarımızın yaşatılmasına destek olmak amacıyla değerli projelere imza atıyor.

Anadolu insanının tarihten günümüze taşıdığı en önemli kültür hazinelerinden ve atalarımızın yaşayış biçimlerinin, duygu ve düşüncelerinin en güzel aktarımlarından olan geleneksel el sanatlarının yaşatılması amacıyla, BKG Ramazan süresince Sultanahmet Meydanı ve Topkapı Sarayı Müzesi’nde el sanatçıları ile beraber atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.

İnsan elinin, emeğinin ve sevgisinin, estetikle en güzel birleşimi

Atölye çalışmaları, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı’nda her gün 20:00-02:00 saatleri arasında; Topkapı Sarayı Müzesi II. Avlusu’nda yer alan Müze Mağazası’nda ise Salı günleri dışında her gün 10.00 – 17.00 saatleri arasında düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında, geleneksel el sanatları ustaları; ebru sanatı, çini ve çömlek sanatını icra ediyorlar. Eda Özbekkangay, Selahattin Uslu, Mehmet Hüseyin Karaca gibi usta el sanatçıları tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmalarında ziyaretçiler hem geleneksel el sanatları konusunda eğitim alabiliyor hem de hayata geçirdikleri çalışmaya sahip olabiliyorlar.

Bu toprakların sahip olduğu kültür mirasına destek olmak ve geleneksel el sanatlarını deneyimlemek isteyen herkes Ramazan ayı boyunca BKG’nin düzenlediği atölye çalışmalarına katılabilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT