Boğaziçi’nde “Çoğalan Seslerin” İlk Konuğu Onnik ve Ara Dinkjian

Tarihler: 30 Nisan 2015 Perşembe ~ 30 Nisan 2015 Perşembe 19:30

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü / Garanti Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2015 ~ Nis 30, 2015

Boğaziçi Üniversitesi B+ etkinlikleri çerçevesinde başlattığı Çoğalan Sesler konser serisinin ilkinde Onnik Dinkjian ve Ara Dinkjian’ı ağırlıyor. Memleketi Diyarbakır’ın kendine özgü, renkli lehçesinde şarkı söyleyen son Ermenilerden olan Onnik Dinkjian, Ermeni ud sanatçısı ve "Vazgeçtim", "Sarışın" ile "Yine Mi Çiçek" gibi Türkiye'de de tanınan pek çok şarkının bestecisi oğlu Ara Dinkjian ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşuyor. 30 Nisan Perşembe akşamı saat 19:30’da gerçekleşecek konser, Onnik Dinkjian’ın Diyarbakır şarkılarından oluşan yeni albümü “Diyerbekiri Hokin”in ilk konseri olma özelliği taşıyor.

Mart 2015’te Mira Records etiketiyle çıkan ve Dinkjian’ın Türkiye’de basılan ilk albümü olma özelliğini taşıyan albüm, dünyada çok az kişi tarafından konuşulan ve unutulmaya yüz tutan Diyarbakır Ermenicesini, Diyarbakır ezgileriyle buluşturuyor. Amerika’dan Türkiye’ye ve Yunanistan’a kadar uzanan müzikal bir yolculuğun ürünü olan albümde Onnik Dinkjian’ın eserlerine Ara Dinkjian’ın ud ve cümbüşü eşlik ediyor.

Ermeni halk şarkıcısı Onnik Dinkjian ile hem doğuda hem de batıda en iyi çağdaş ud solistlerinden biri olarak anılan Ara Dinkjian’ı bir araya getirecek konsere katılanlar unutulmaya yüz tutmuş şarkılar eşliğinde bir kültüre tanıklık edecek. Konser biletleri Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi’nden temin edilebilir.

Tel: 0212 359 54 00 Dahili:77 99

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT