British Masters Editions

Tarihler: 11 Mart 2014 Salı ~ 04 Mayıs 2014 Pazar

Yer: Zorlu Center Sanat Galerisi

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2014 ~ May 4, 2014

ArtON'un ev sahipliği yaptığı İngiliz Çağdaş Sanatçıları'nın önde gelen isimlerinin başyapıt niteliğindeki edisyonlu çalışmalarından oluşan "British Masters' Editions" seçkisinde, Damien Hirst, Gary Hume, Marc Quinn ve Paul Morrison'un kendine has üsluplarının en belirgin örneklerinden oluşan limitli sayıda üretilmiş yapıtları yer alıyor.

Young British Artist kuşağının önde gelen temsilcisi Damien Hirst'ün "The Soul" adlı serisinden bir seçki, sergide yer alan parçalar arasında bulunuyor. Hirst'ün "The Soul" serisinde kelebek imajının hakimiyetini görebilmek mümkün. Kelebeğin kısa ömrü, uçuşkanlığı, zarafeti, transparan kanat yapısı ve renkleri, sanatçının bu imajı neden 'ruh' kavramıyla örtüştürdüğünü açıklar nitelikte. İşlerin merkezinde yer alan tek bir kelebek, renkleriyle göz alırken, zihin kelebeğin neler çağrıştırdığını sorguluyor.

Gary Hume, parlak renkleri ve formu yorumlayış biçimiyle dikkat çeken bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Resim, heykel ve baskılarıyla bilinen çok yönlü sanatçının bu sergide "Paradise Four" ve "Paradise Five" adlı iki işi yer alıyor. Bu iki işte, tek bir kuş figürünü kompozisyonun merkezine alan Hume, kullandığı renk paleti ve kuşun çizgiselliğine yaptığı müdahaleleriyle işe imzasını atıyor.

"At the Far Edges of the Universe", Marc Quinn'in 2010 yılında ürettiği sekiz parçadan oluşan pigment baskı tekniğindeki yapıtları sergide yer alıyor. Sanatçının en çok aranan işleri arasında bulunan orkidelerin egemen olduğu çiçek düzenlemelerinden oluşan kompozisyonlar, sanat tarihindeki 'peyzaj' ve 'natürmort' geleneğinin bir kalemde toplanmış çağdaş bir formu olarak bu seride karşımıza çıkıyor. Parlak renklerin ve yoğunlaştırılmış nesnelerin kullanıldığı bu yapıtlar iyi bir Quinn örneği niteliğinde.

Paul Morrison'un "Calathidium" adını taşıyan serisi, sanatçının karakteristik sanatsal tavrını yansıtan niteliklere sahip. Alışıldık perspektif kurallarını ters yüz eden, bilindik peyzaj görüntülerini başka bir noktaya çeken, siyah ve beyazın kontrastlığından yola çıkarak çizgisel bir yapının söz konusu olduğu bu kurguda renk, adeta çizginin lekeselleşmiş bir biçimi olarak görülüyor. Çiçek ve bitkilerin çanaklarının terminolojik adı olarak kullanılan "Calathidium" serisinde, Morrison bitki formlarına odaklanarak yeni bir dünya inşa ediyor.

* Ücretsizdir.
* Ziyaret saatleri: Hergün 10:00 - 22:00

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT