Çağatay Akyol Arp Resitali

Tarihler: 16 Ocak 2014 Perşembe ~ 16 Ocak 2014 Perşembe 19:30

Yer: Notre Dame de Sion Lisesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Notre Dame de Sion Lisesi

Adres: Cumhuriyet Cad. 127 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 219 16 97

Web: http://http://www.nds.k12.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2014 ~ Oca 16, 2014

Arp Sanat Derneği Desteği ile Ceren Necipoğlu’nu Anma Konseri

Arpın cambazı olan bu fenomen kişilik, müzik yapma bilincinin doruğunu örneklendirdi. Çağatay’da kavrayış, duyuş, seziş, buluş, yaratış, müzikal bilinç refleks halindedir. Arpına sarıldığı zaman, kulaklarınıza inanamayacaksınız. Tam bir müzik insanıdır ve asıl önemlisi ender rastlanan bir kültürel olgunluğa sahiptir.

Ahmet Say / Müzik Yazarı / Cumhuriyet

Program:

Georg Friedrich Haendel (1685-1759) : Tema con Variazioni
Claude Debussy (1862-1918) : Premiére Arabesque
Albert Zabel (1834-1910) : La Source
Danyal Mantı (1956- ) : Sultaniyegâh Saz Semaisi
Marcel Grandjany ( 1891-1975) : Rapsodi
Ertuğrul Bayraktar (1951- ) : Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam
Aşık Veysel (1894-1973) : Çiğdem der ki (chant anatolien)
Ferenc Farkas (1905-2000) : Cinq danses hongroises du 17éme siècle:

Danse du Prince Transylvanie
Danse Hogroise
Danse Lapockas
Chorea
Danse de Lazar Apor
Çağatay Akyol, arp :

Çağatay Akyol

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası arp grup şefi olan Cağatay Akyol, arp eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarında Doçent Kaysu Doğanay’ın öğrencisi olarak başladı. Ardından D.A.A.D. bursu kazandı ve eğitimine Berlin Müzik Akademisinde Mariana Schmidt Kriceberg ve Regina Herving ile çalışarak devam etti. O dönem, Jeunesses Musicales Weltorchester ve Gustav Mahler Jugendorchester gibi uluslararası üne sahip gençlik orkestralarında ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve bu orkestralara katılan ilk genç Türk müzisyeni olmuştur. Çağatay’ın müzik kariyeri onu yine en ünlü şeflerin yönettiği, dünyanın en ünlü orkestralarıyla, tanıtmaya gerek olmayan salon ve festivallerde çalmaya yöneltmiştir. Bunlar arasında BBC Proms, Schleswig Holstein, Ferrara Musica, Wien Modern, Budapest Spring Festival, Festival de Radio France ve Montpellier Languedoc-Roussillon, Salzburger Festspiele ve Amsterdam Mahler Festival’i sayabiliriz. Birlikte çalıştığı orkestra şefleri arasında ise Claudio Abbado, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Peter Eotvos, Michael Gielen, Yakov Kreisberg, James Judd, Giuseppe Sinopoli ve Tugan Sokhiev bulunmaktadır.

Akyol, Mahler Oda Orkestrası’na sık sık konuk sanatçı olarak davet edildi; solist olarak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Senfoni Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, Borusan Filarmoni Oda Orkestrası, Minsk Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Akademik Başkent Oda Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası ve başka orkestralarda görev aldı.

Nejat Başeğmezler’in Arp Konçertosu ve Mahir Cetiz’in solo arp için Instant Dream’i, Çağatay Akyol için bestelenmiş yeni eserlerdir. Kendisi, Kalan Müzik’in sanatçısı olup yayınlanmış iki cd’si vardır:

Lirik Arp ve Blokflüt (Kasım 2004)
Cihat Aşkın’la Arp ve Keman (Temmuz 2009)

ASD/ARP SANATI DERNEĞİ

ASD bağımsız bir kültür hareketi olarak 2007 yılında Şirin Pancaroğlu önderliğinde kuruldu. “Arp”ı Türkiye’de tanıtmak ve müzik dünyasındaki konumunu güçlendirme amacından hareketle, ASD, arpın kültürlerarası birleştirici özelliğini vurgulayan ve Türkiye’nin kültürel mirasına sahip çıkan özgün müzik projeleri gerçekleştirmeyi benimsemiştir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT