Çağdaş Kahriman – Tersinden Ütüleyin

Tarihler: 12 Kasım 2014 Çarşamba ~ 30 Aralık 2014 Salı

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2014 ~ Ara 30, 2014

Rampa, 8 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında Çağdaş Kahriman’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. 1977 yılında Ankara’da doğan Kahriman, eğitimini Paris’te Sorbonne Üniversitesi’nin ardından Montreal’de Concordia Üniversitesi’nde tamamladı. Sanatçı, yedi yaşında göçmen olarak gittiği Paris’te yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor.

Desen, animasyon, ses ve videolar üreten Kahriman, ele aldığı kavramlara bağlı olarak farklı yaklaşımları zorunlu kılan karma ve melez bir uygulamayı benimsiyor. Sanatçı, videolarında, dünyevi deneyimleri uçucu olgularla yer değiştirerek; sosyal koşullanmaların, gündelik pratiklerin ve kuralcı süreçlerin potansiyel şiddetini izleyiciye aktarmayı hedefliyor. Kahriman, çizimlerinde ise, insanlık haline ilişkin paradoks ve ikilemlerle yüzleştirildiğinde ortaya çıkan fiziksel ve fizyolojik duyarlılıkları sorguluyor. Söz konusu meseleleri incelerken, sanatçı, zamanla, tarihle, yıkıcı ve şiirsel kırılganlıkla ilgili bağlantılarına dayanan çeşitli sanatsal araçları kullanıyor. Kahriman, çıkarma, azaltma ve keserek parçalarına ayırma yöntemlerini kullanır. Işıklar ve gölgelerle oynayarak farklı malzeme ve kâğıtları üst üste bindirir, biçimlendirir.

Rampa’daki sergisinde, sanatçının 2012 - 2014 yılları arasında ürettiği Woodings, Prairials, Fringe, Radiographies, Glitch adlı çalışmalarıyla beraber bir dizi video ve animasyonu da yer alacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT