Çağla Köseoğulları - Yersiz

Tarihler: 08 Ocak 2014 Çarşamba ~ 16 Şubat 2014 Pazar

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2014 ~ Şub 16, 2014

Sanatorium yeni yıla Çağla Köseoğulları’nın Yersiz (Out-Of-Place) adlı sergisiyle giriyor. 8 Ocak’ta başlayacak sergi, göç ve terk ediş olgularını merkeze alıyor ve şehrin günlük hayat alışkanlıkları içinde göz ardı edilen, önemsiz, değersiz kılınanların peşine düşüyor.

Sanatorium’da yeni yılın ilk sergisi 8 Ocak’ta Çağla Köseoğulları’nın Yersiz (Out-Of-Place) başlıklı sergisi ile açılıyor.

Köseoğulları çizimleriyle yarattığı dünyada, şehrin günlük hayat akışı içinde sıradanlaşarak göz ardı edileni, önemsiz, değersiz kılınanı yeniden görünür kılıyor. Bu süreç içinde, bütünün içinden titizlikle ayıklayarak merkeze yerleştirdiği ve mercek altına aldığı özneler alışılmadık ve ayrıksı bir dille yeniden dolaşıma giriyor. Eğretileştirilen aidiyetleri ile şehir hayaletlerine dönüştürülenlere, maruz bırakıldıkları aynı muğllak dili kullanarak yaklaşan Köseoğulları, kenarda/kıyıda bırakılanların, ürün/üretim olarak değerli kılınanın aksine atık/artık olarak tanımlananın peşine düşüyor.

Çağla Köseoğulları’nın Yersiz (Out-Of-Place) başlıklı sergisi 16 Şubat’a dek Sanatorium’da izlenebilir.

Çağla Köseoğulları 1973’te İstanbul’da doğan Çağla Köseoğulları, 1998'de Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Dekor ve Kostüm Bölümü'nü bitirdi. 2007'de Pattern / Taksim, Galatasaray-Bis Wear, İstanbul sergisinde yer alan sanatçı, 2007-2012 yılları arasında Hale Tenger'le çalıştı ve “Böyle Tanıdıklarım Var III”, “Strange Fruit”, “Lahavle” gibi birçok projesinde Tenger’e asistanlık yaptı. Köseoğulları, sinema ve reklam filmlerinde sanat yönetmenliğinin yanı sıra 10 yılı aşkın süredir endüstriyel üretim için tasarımlar yapmaya devam etmekte.

www.sanatorium.com.tr

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT