Candaş Şişman - ‘01’

Tarihler: 10 Aralık 2012 Pazartesi ~ 13 Ocak 2013 Pazar

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Web: http://http://www.pgartgallery.com?

E Posta: info@pgartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2012 ~ Oca 13, 2013

Pg Art Gallery, 7 Aralık 2012 – 13 Ocak 2013 tarihleri arasında yeni medya sanatının dikkat çeken isimlerinden Candaş Şişman’ın ‘01’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergide sanatçının ‘İsofield’ adlı audiovisual yerleştirmesinin yanı sıra son ürettiği üç farklı çalışması da görülebilir.

Candaş Şişman dijital ve mekanik teknolojileri kullanarak gerçekleştirdiği çalışmalarıyla izleyicinin, zaman, mekan ve hareket algısını alışılageldik olanın dışında ele alıyor. Doğa bilimlerini kendine referans alan sanatçı, dijital ortamda ürettiği imgeleri, fiziksel formlarla bir araya getirerek, hareket ve süreç problematiğinin merkezde olduğu melez duyumsama alanları inşa etmeyi amaçlıyor.

Karmaşık alt yapısına karşın biçimsel olarak yalın bir dil kullanan sanatçı, etkileşimi salt bir içine gömülme pratiğinin dışında, kavramsal bir problem olarak temellendiriyor. Candaş Şişman’ın çalışmaları aynı zamanda günümüz estetiğine yönelik önemli ipuçları taşıyor, imgeyi tek merkezli bakış açılarıyla ele alan anlayışların yerine sürekli şekillenen ve çevresine tepki veren organik bir imge dağarcığının izlerini barındıyor.

1985 İzmir doğumlu Candaş Şişman, İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin bir yılını Hollanda’da multimedya tasarım eğitimi alarak geçirdi. 2011 yılında Deniz Kader ile birlikte NOHlab oluşumunu kurdu. 2006’dan bu yana aralarında Prix ARS Electronica Computer Animation/Film/VFX Mansiyon ödülü, Roma Viedram Video ve Ses Tasarımı Festivali en iyi ses videosu ödülü’nü aldı. Candaş Şişman en son Nerdworking ile birlikte İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen ‘Yekpare’ projection mapping performansını ve İlhan Koman Hulda festivali kapsamında ‘FLUX’ isimli audiovisual enstalasyonu gerçekleştirdi.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT