Çoğulcu Arayışlar Sergisi

Tarihler: 02 Mart 2016 Çarşamba ~ 02 Mart 2016 Çarşamba

Yer: Vis Sanat Galerisi

Adres: Büyükdere Cad. Ecza Sok. No: 4/23, PolCenter AVM Şişli İstanbul

Telefon: 0212 269 4808

Faks: 0212 269 4810

Web: http://vissanat.com/

E Posta: bilgi@vissanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2016 ~ Mar 2, 2016

İstanbul'un yeni sanat merkezlerinden VİS SANAT kapısını Barış Cihanoğlu, Çayan Yılmaz, Erdinç Babat, Meliha Sözeri'nin işlerinin yer aldığı "Çoğulcu Arayışlar" sergisiyle açıyor. Küratörlüğünü Mahmut Nüvit’in yaptığı "Çoğulcu Arayışlar" geleneksel sanatlardan modern sanata geçişte, sanatçının bireyselleşme çabalarını ele alıyor. Sergi 25 Şubat 2016 tarihinden 25 Mart 2016 tarihine kadar, ViS SANAT Galerisinde izlenebilecek.

Modernitenin sorunu kişiselleşmedir. Kişi orijinal, otantik ve biriciktir. Veya modern insan buna inandırılmıştır. Oysa devraldığımız geleneksel sanatta insan, anonim tarzda bir istif düzeni içinde görülen ve sadece istif düzeninde bir yeri ve değeri olan insandır. Cemaatle anılır ve çoğunluğun içinde değerlidir. Aslında ‘Hiç’tir ve hiçleşme kültürü içinde değer kazanır.

Türk Resmindeki modernleşme arzuları, biçimdeki yenilenme isteği ile beraber konularını da şehre taşımıştır. Şehrin mekansal olarak temsil ettiği hayat tarzı, tüketim toplumunun nimetleri ve açmazları, şehirleşen insanın cemaatten uzaklaşarak birey olarak kendini gerçekleştirme isteğini de beraberinde getirmiştir kaçınılmaz olarak gruplarla ve başka kişilerle tanımlamak yerine, kendini daha değerli kılabilecek ve birey olarak tanımlayabilecek yeni arayışlar içine girmesinin yolunu açmıştır.

Şehirleşmenin getirdiği ara dönem konuları kimlik sorunları olarak, Türk Sanatı'nın sıkça işlenen zengin bir çelişki kaynağı olmuştur. Bu gün ise, her zaman olduğu gibi, tüm yenilikler, bir doğa kanunu gibi en önce gençlere ulaşmakta, kuşaklar arası çatışma ve çelişkileriyle zengin bir sanatsal kaynak yaratmaktadır.

Sanatçılar Barış Cihanoğlu, Çayan Yılmaz, Erdinç Babat ve Meliha Sözeri'nin birbirinden farklı sanat formları ve yaklaşımlarıyla gerçekleştirdikleri son dönem işleri bu temel sorular ve zemin üzerinde izleyiciyle buluşuyor. Bu sergide bireyselleşme çabalarıyla, sanatta biçimsel arayışları örtüşen ve her biri özgün ve biricik yollarında ilerleyerek büyük bir gelecek vadeden sanatçıların en son işleri, Mahmut Nüvit'in küratörlüğünde bir araya geliyor. "Çoğulcu Arayışlar’ sergisi 25 Şubat 2016- 25 Mart 2016 tarihleri arasında Levent’te yeni açılan Vis Sanat Galerisinde izlenebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT