Deniz Pireci - Bazzinga

Tarihler: 07 Haziran 2012 Perşembe ~ 08 Temmuz 2012 Pazar

Yer: Galeri G-art

Adres: Harbiye Mahallesi Kadırgalar Cad. No:3 Maçka G-Mall İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 296 08 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 7, 2012 ~ Tem 8, 2012

Dünyaca ünlü tv dizisi Big Bang Theory ‘deki astrofizikçi Sheldon Cooper’ ın anlaşılmaz şakalarını anlaşılır kılmak için kullandığı, hiçbir dilde ve sözlükte karşılığı olmayan “BAZZINGA” sanatçı Deniz Pireci’ nin 7 Haziran 2012’ de Galeri G-art’da açılacak olan, oyunlarla dolu sergi projesinin adı.

Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’ nin kurucusu ve üyesi olan Deniz Pireci, galeri mekanına 5x5 cm el yapımı renkli porselen karolarla pixel art tekniği ile müdehale ederek gerçekleştirdiği yüzey işleri, görüntüde yanılgılar oluşturan, bir çeşit anlaşılamayan oyun gibiler.

Renk ve doku olarak bazen zıtlıkla bazen uyumla kendini bir gösterip bir gizleyen bu uygulamalar Kare Karalamaca, tetris gibi oyunları çağrıştırırken izleyici kendini bir oyun alanında hissecek. İnsan, doğadaki en anlaşılmaz ve çözümsüz valık olmasıyla , ağırlıkta portrelerden uygulamalar için tercih ediliş sebebi. Buradaki asıl BAZZINGA dedirten ise, sergide kullanılan binlerce karonun el yapımı olup, emeğe yoğun bir şekilde değinmesi ve günümüzün seri üretim ve tüketim kültürüne bir başkaldırı olarak sergi mekanına bir oyun şeklinde yerleştrilmesi. Seri üretimin rutin aşamalarından oluşan bir video-art da , bu zıtlığı pekiştirmek için sergide yer alacak.

Deniz Pireci Kimdir?

K. Deniz Pireci, 1963 İstanbul doğumludur. 1983 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ ndan mezun olmuştur. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı’ nda Yüksek lisansını tamamlamıştır. Deniz Pireci, 7 si kişisel olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında 60’ dan fazla sergiye ve bienale katılmıştır ve halen çalışmalarını İstanbul’ daki atölyesinde sürdürmektedir. Sanatçının çalışmalarından bazıları Eczacıbaşı - VitrA Seramik Sanat Atölyesi, Kore Museum of WOCEF ve çeşitli özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanatçı, Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’ nin kurucusu ve üyesidir.

Sergi 7 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında 11:00-19:00 saatleri içerisinde ziyaret edilebilir. Her sergide olduğu gibi bu sergede de galeri gelirinin tamamı AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)’ e bağışlanacaktır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT