Dream of Turkey

Tarihler: 27 Ağustos 2014 Çarşamba ~ 05 Eylül 2014 Cuma 09:00 - 17:30 Saatleri Arası

Yer: XD Cinema Sultanahmet

Ücret: Tam: 15,00 TL ÖĞRENCİ: 10,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Mekan Gişe

Adres: Adresimiz: Divanyolu Caddesi No: 14 Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 26 25

Web: http://www.dreamofturkey.com/

E Posta: info@dreamofturkey.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 27, 2014 ~ Eyl 5, 2014

“Dream Of Turkey” Nasıl Bir Proje?

Film 3D denilen, Özel bir ekipman ile kalifiye film yapımcıları tarafından üretilen bir filmdir. 3D filmler gerçeklik algısının en üst düzeyde olması sebebiyle son yıllarda en çok tercih edilen film türleri haline gelmiştir. Üretilmesi gibi izlenmesi için de birtakım özel ekipman gereken bu filmler; hayal gücünün de birleşmesi ile çok boyutlu hale gelmiştir.

Hareketli bir platform üzerinde duyulara hitap eden efekt destekleriyle izlenme mantığı üzerine çalışan özel tasarımlı simülatörler mevcuttur.

“Dream of Turkey” Türkiye’nin 3D olarak hazırlanmış ve simülatöre eşlenmiş, Türkiye’ye ait belli başlı güzelliklerini, mümkün olan en yüksek gerçeklik algısı ile sunan, bu görselliği görüntü ve ses efektleriyle destekleyen heyecanlı bir yolculuk filmidir. Sonrasında Hazırlanan bu çok boyutlu film hareketli koltuklarla entegre edildi. Görüntüyle senkronize hareket eden ve filmdeki aksiyona uygun şekilde izleyenin 5 duyusunu harekete geçiren bir sinevizyon sistemi oluşturulmuştur.

Kimi zaman yağmur, kar, sis, rüzgar, duman, koku, köpük gibi efektlerle sanal bir gerçeklik algısı oluşturur. Seyirci için de hareketli koltuklar şaşırtıcı, gerçeklik hissini arttırıcı süprizlerle dolu ve eğlencelidir.

“Dream Of Turkey”nın Konusu

“Türkiye Rüyası” Türkiye’deki belli başlı turistik mekanlar gösterilirken, bunların üzerine faklı mizansenler üretilerek çekilmiş ve montajlanmıştır. Tarihi, doğal güzellikleri, dini renkleri, doğa sporlarını, mitolojik öyküleri gösteren ve canlandıran bu film seyirciyi içine almaktadır.

Filmde, Türkiye’ye tatile gelen turist bir kadının Türkiye ile ilgili gördüğü bir rüya konu edilir. Turist, kendini kimi zaman yamaç paraşütü yaparken, kimi zaman da tarihin derinliğinde gladyatör savaşlarının içerisinde bir prenses olarak bulmaktadır. İzleyici mekanları sadece uzaktan helikopter ile görmez, zihinlerinde yer edecek mekana ait tarihi yaşanmışlıkları da fotorafik belleklerine yerleştirmektedir.

Bu proje izleyeni etkilemek ve ona izlediği manzarada olma hissini maksimum düzeyde yaşatmak esas amaçtır. Seyirci havadan kente bakarken birdenbire tarihi mekanların penceresinden içeri girer, hiç beklemediği bir anda suların içinde yolculuk eder, aynı zamanda hem rüzgarı, hem de gerçek su damlacıklarını hissetmektedir. Bu film her kesimin tekrar tekrar izlemek istedikleri bir deneyim olacaktır.

İstanbul Boğazı’nın dünyada eşi olmayan güzelliği… Antik Efes’in gladyatör savaşları… Pamukkale’nin büyüleyici beyazlığı… Kapadokya’nın mistik kahverengisi… Akdeniz’in turkuaz dokusu,.. Nemrut’un kızıl gün batımı… Mevlevilerin ilahi aşkı… Aspendos’taki Belkıs’ın ağıtı… Flamingoların rengarenk dünyası…

Kısacası çok boyutlu görsellikle, içinde var olacağınız bir “Türkiye Rüyası”...

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT