Dunhuang'ın Renkleri - İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı

Tarihler: 21 Kasım 2012 Çarşamba ~ 07 Ocak 2013 Pazartesi

Yer: Tophane-i Amire Kültür Merkezi

Adres: Kılıç Ali Paşa Mah. Defterdar Yokuşu No:2 Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2012 ~ Oca 7, 2013

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bir ilke daha imza atıyor. MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak “DUNHUANG'IN RENKLERİ- İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı” sergisiyle, Çin’in Dünya Kültür Mirasları listesindeki Dunhuang Mağaraları SanatıAVRUPA'DA İLK DEFA SERGİLENECEK. Üniversitemiz, 2012- 2013 Çin- Türkiye Kültür Yılı bünyesinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin Kültür Bakanlığı, Dunhuang Akademisi ve China Arts & Entertainment Group ile birlikte Dunhuang mağaraları sanatını anlatan bir sergi düzenliyor. Kültürel hoşgörü ve derinliğin bir örneği olarak karşımıza çıkan “Dunhuang'ın Renkleri- İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı” sergisinde Dunhuang mağaralarında yer alan resim ve heykeller MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeniden canlandırılacak. Sergi kapsamında drama dans gösterileri ve Dunhuang ve İpek Yolu hakkında akademik konferanslar içeren etkinlikler düzenlenecek. Sergi, 20 Kasım 2012- 7 Ocak 2013 tarihleri arasında Saat 10:00- 19:00 arasında her gün izleyiciye açık olacaktır. Sergi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mensuplarına ücretsizdir.

Giriş Ücretleri:
ÖĞRENCİ: 5TL
TAM: 10TL
Her 10 kişilik öğrenci grubu için kişi başı 3TL
Her 10 kişilik tam grubu için kişi başı 8TL

2012 TÜRKİYE’DE ÇİN YILI MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLERİ

20 Kasım 2012 – 7 Ocak 2013 SERGİ
Her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilir.
Yer: MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi
“Dunhuang’ın Renkleri: İpek Yolu’na Açılan Büyülü Kapı”
Dunhuang Mağara Tapınakları Budist Sanat Sergisi

Bölüm I: Mekansal olarak Dunhuang
Dunhuang İpek yolu üzerinde 40 derece kuzey enlemiyle 92 derece doğu boylamında Çin ve Batı kültürlerinin kesiştiği stratejik bir noktadadır. İmparator Han Hanedanı imparatoru Wutarafından MÖ. 111 yılında kurulan Dunhuang, çok kültürlü bir şehir olarak her zaman önemini korumuştur. Dunhuang mağaraları bölgede; Mogao mağaraları, Batı Bin Buda mağaraları, Yulin mağaraları, Doğu Bin Buda mağaraları ve Subei şehrindeki 812 mağaradan oluşan tüm mağaraları kapsar.

Bölüm II: 1000 Yıl Boyunca Dunhuang
Bu kısım farklı dönemlere ait sanat yapıtlarını sunarak Dunhuang’ın tarihsel değişim ve gelişimini anlatır. Dunhuang mağaraları sadece Çin kültürünü yansıtan bir sanat eseri değil; Yunan, Roma, Budist, Hinduist, Gandhara sanatları ve Orta Asya üslupları gibi Doğu ve Batı kültürlerinin birarada eridiği bir potadır. Sergi, Çinlilerle diğer halklar arasındaki toplumsal, politik, ekonomik, kültürel, bilimsel, teknolojik etkileşimleri göstermek açısından önem taşımaktadır.

Bölüm III: Buda’nın Nirvanası ve Tang Hanedanının Rüyası
Bu bölümde Orta-Tang hanedanlığına ait büyük Nirvana'ya Ulaşan Buda (Mogao mağaraları, 158 nolu mağara, batı duvarı) tasvir edilmektedir.

Bölüm IV: Harikulade Ustalık ve Özgün Görünüm
Bu bölümde farklı tarihsel dönemlere ait ve farklı üsluplara sahip dört Dunhuang mağarası canlandırılmaktadır.

Bölüm V: Etkileşimler
Bu bölümde, seyirciye Dunhuang sanatını daha iyi anlayabilmesi için eğitim kitapçıkları, sanat bulmacaları, fotografik görsel malzemeler, videolar, multimedia gösterileri gibi interaktif olanaklar sunulacaktır.

Serginin yönetimini ve küratörlüğünü, Dunhuang Akademisi'nden Fan Jinshi, Luo Huaqing, China Arts & Entertaintment Group'tan Wan Jiyuan, Peter Huang, Ma RuiQing ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Caner Karavit üstleniyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT