Erdinç Bakla - Sergi

Tarihler: 26 Nisan 2017 Çarşamba ~ 13 Mayıs 2017 Cumartesi

Yer: Olcay Art

Adres: Cemil Topuzlu Cad. No: 90/B Caddebostan Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 411 17 13

Web: http://www.olcayart.com

E Posta: info@olcayart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2017 ~ May 13, 2017

Prof. Kaya Özsezgin tarafından Türk heykel sanatının önemli ismi Prof. Dr. Erdinç Bakla'nın Sanatı üzerine  bir kitap da hazırlanan sanatçı 1996 yılından bu yana Anadolu kültürüne dair çalışmalar gerçekleştiriyor. Erdinç Bakla 1996 yılında başladığı "Hitit Rüzgarı", "Troia Rüzgarı", "Çatalhöyük Rüzgarı" adlı sergiler dizisine daha sonra "Göbeklitepe Rüzgarı" sergisi ekledi.

   

Erdinç Bakla'nın son sergi serisi "Anadoiu Tanrı ve Tanrıçaları" sergisi. Sergi Anadolu uygarlıklarıyla heykel sanatının bakış açısıyla bir kez daha tanışmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

 

Erdinç Bakla "Anadoiu Tanrı ve Tanrıçaları" Heykel Sergisi nin açışı büyük ilgi gördü.

   

Erdinç Bakla 1939'da Erzurum'da doğdu. Mersin Lisesinde okurken  sanata olan kabiliyeti resim öğretmeni Hüseyin Sevim tarafından fark edildi, Çanakkale Lisesi'nde okurken de resim öğretmeni Şadiye Erdölen sanata karşı şekillenmeye başlayan heyecanlarında onu yüreklendirdi. 1958'de girdiği İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nde Hakkı İzet ve Jan Grove'nin öğrencisi oldu. İki sene Almanya'da Selb şehrindeki Krautheim Porzellan Fabrik'te porselen üretimi ve tasarımı konusunda çalışmalar yaptı. Çanakkale geleneksel seramik atölyelerinden Sakızlı Zafer'e ait atölyede çalıştı. 1962'deİstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Okulundan mezun oldu. Mezun olduğu okulun öğretim kadrosuna kabul edilerek Hakkı İzet ve Jan Grove, Ralph Bush ve Anthon Lehmden'in asistanlığını yaptı. 1970'de "Tophane Lüleciliği " adlı tezi kabul olunarak öğretim üyelisi oldu ve 1971-76 ve 1982-84 yılları arasında Seramik Bölümü başkanı olarak görevi yaptı. 1985'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Doçent, 1986'de Profesör oldu. 1988-93 yılları arasında Seramik Bölümü Başkanlığı yaptı.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT