Erkan Yaprakkıran - Bir - Bütün

Tarihler: 10 Eylül 2014 Çarşamba ~ 04 Ekim 2014 Cumartesi

Yer: Mine Sanat Galerisi

Adres: Teşvikiye Mah. Prof. Dr. Müfide Küley Sok. No:1/1 Yasemin Apt. D:5 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 38 13

Web: http://http://www.minesanat.com

E Posta: info@minesanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2014 ~ Eki 4, 2014

Mine Sanat Galerisi sezonu Erkan Yaprakkıran’ın “Bir - Bütün” başlıklı sergisiyle açıyor. Genç sanatçının 3. kişisel sergisinde, boya, desen, tuval, fotoğraf ve farklı malzemelerle kurgulanan beden dili; uzayıp süzülen zarif kesitlerle “bir-bütün” olarak, duyularımızda bıraktığı hazzın gerilimini yansıtıyor bize... Zincirin tutsaklığıyla sarmalanan kırmızı; figür paketlemeleri içerisinde, hazzın sıcak temasıyla karşımıza çıkıyor; kadın ve birleşeni ile…

“…Karşımızdaki resimlerde kadın – yalnızca bedeni ile değil, tüm varlığıyla – bir tür tapınağa dönüşmüş. Canlı taşlarla inşa edilmiş bir tapınak. Ressamın dokunmaktan hiç bıkmadığı taşlarla. Haz, ressamın tuvallerinde ve fotoğraflarında alabildiğine konuşkan. Kadın, bu konuşkanlık aracılığıyla doğada hak ettiği saygınlığa kavuşuyor. Bu saygınlığın eşiğinden sonra o, artık resmin ne öznesi ne de nesnesi.Doğrudan sahibi.Bütün resimler boyunca bedenin kırmızı dilinin rehberliğinde erkeği keşfe çıkıyor…”
Ahmet Cemal

Yaprakkıran, Anadolu Üniversitesi Resim Bölümü Halil Akdeniz atölyesinden mezun olmuş ve Işık Üniversitesi’nde yüksek lisansına halen devam etmektedir. Genç sanatçı Erkan Yaprakkıran’ın “Bir – Bütün” başlıklı kişisel sergisi 10 Eylül – 4 Ekim 2014 tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi Nişantaşı mekanında ziyaret edilebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT