Esra Rotthoff - İlham Perisi / Aşna Fişne

Tarihler: 18 Eylül 2013 Çarşamba ~ 02 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: The Empire Project

Adres: Sıraselviler Cad. Kat 1 Daire:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 59 68

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2013 ~ Kas 2, 2013

Esra Rotthoff’un Türkiye’deki ilk solo sergisi “İlham Perisi / Aşna Fişne”, 18 Eylül-2 Kasım 2013 tarihleri arasında The Empire Project’te gerçekleştiriliyor.

The Empire Project’in sezon açılış sergisi olan “İlham Perisi / Aşna Fişne”, sanatçı ile ilham perisi olarak nitelendirdiği dişi ve erkek modeller (Misha, Fyodor, Ana-Zoe, Betty, Sandra, Diego, Bettina, Marcello,...) arasındaki model-sanatçı ilişkisinin ötesine geçerek fiziksel temas yoluyla bir etkileşimi fotoğraf ve video olarak sunuyor. Sergideki yerleştirmede modellerin sanatçı tarafından çekilmiş fotoğrafları, sanatçıyla öpüşme fotoğrafları ve öpüşmelerinin videoları yer alıyor. Dolayısıyla sergi fotoğraf, video, performans ve yerleştirme öğelerini entegre biçimde barındırıyor. Modellerin resimlerinde güzelliği arayan bir fotoğraf sanatçısı olarak davranan sanatçı, performans bölümünde işin içine bizzat girdiği için, hem kamerayı kontrol eden, hem de önünde olan kişi olarak gerçekçilikten uzaklaşamıyor ve sahnelenmiş bir dokümanter içinde yer alıyor. Öpüşme, sanatçı ve modeli arasında yansıtıcı bir ayna gibi görev yapıyor, cinsel öğeler barındırmasına rağmen doğrudan seksle ilgili olmayan bu deneyimde, sanatçı öpüşme evresine dek tüm sahneyi kontrol altında tutuyor, oysa öpüşme sırasında ilham perisi ile sanatçı arasında tutkulu bir alışveriş gerçekleşiyor ki burada kontrolün kimde olduğu biraz karışıyor.

Esra Rotthoff dünyanın çeşitli yerlerinde fotoğraf sergileri yapmış olan Berlin merkezli bir sanatçı. Berlin Sanat Üniversitesi'nden mezun olan ve (Phd) derecesi alan Esra Rotthoff, aynı zamanda birçok ödülün de sahibi. Bunlardan bazıları : The Red Dot Ödülü (2006, 2008), The IF-Award (2008, 2009), Canon Professional Ödülü (2009), Sappi Ödülü (2010), Gute Plakate Ödülü (2012).

Esra Rotthoff gerçek dünyada, gerçek mekanlarda; önceden tasarladığı veya spontane bir şekilde kurduğu setlerde çalışıyor. İstanbul'da iki aylık 'artist residency' programının ardından, Contemporary İstanbul 2012’de işlerini gösterme imkanı bulmuştu. Sanatçı, görsel fikirlerinin gerçekleşmesi için her yerden ve her kesimden tiyatrocu, şarkıcı ve yazar ile işbirliği içinde olmaya çok önem veriyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT